Site pictogram 36.nl

De 17 miljoenste Bitcoin wordt binnenkort gemined

Het aantal Bitcoins gaat binnenkort nog verder afnemen. Binnenkort zal namelijk een mijlpaal bereikt worden voor de cryptomunt. De 17 miljoenste munt zal gemined worden. Volgens data zou de munt mogelijk vandaag nog vrijgegeven worden.

Dit betekent dat de Bitcoin binnenkort aan de laatste vier miljoen munten gaat beginnen. Volgens de laatste regel komen er namelijk maar 21 miljoen Bitcoin munten vrij. Vanaf dit punt draait het puur om vraag en aanbod en worden er geen nieuwe munten meer bijgemaakt.

Extra opvallend is dat halverwege 2016 nog de eerste miljoen werd aangetikt. In verhouding met de huidige koers geeft dit wel aan dat de munt enorm in populariteit is gestegen sinds 2016. Het toont aan dat er steeds meer miners aan de slag zijn gegaan om de munten zo snel mogelijk te minen nu het nog kan.

17 miljoenste Bitcoin is vooral een psychologische barrière

Volgens Coindesk zou de 17 miljoen vooral een psychologische barrière zijn. Een barrière die overigens door iedereen weer anders gezien wordt. In theorie betekent het dat 80% van alle Bitcoins die gemaakt kunnen worden op de markt zijn. Dit betekent dat er nog maar 20% over is voor toekomstige miners of beleggers. Uiteindelijk zal dit moeten gaan zorgen voor een enorme prijsstijging.

Verschillende beleggers hopen dat de prijs van de Bitcoin ook pas echt door het dak heengaat op het moment dat alle munten op zijn. De vraag blijft maar toenemen, maar de munt begint vanaf dat moment ook echt schaars te worden. De oprichters hadden echter van te voren nooit gedacht dat de munt zo’n groot succes zou gaan worden.

Bitcoin zal niet in 2021 op zijn

Er werd in verschillende media altijd gezegd dat de Bitcoin in 2021 echt op zou zijn. Maar dit klopt niet helemaal. De munt is zo geprogrammeerd dat het steeds lastiger wordt om een Bitcoin te minen. Het kost dus ook steeds meer tijd om een munt vrij te krijgen. Met de snelheden zoals berekend wordt de laatste Bitcoin pas uitgegeven in 2140.

Toch betekent dit niet dat we echt tot 2140 moeten wachten tot de Bitcoin schaars wordt. Doordat er steeds minder munten bijkomen zal de munt ook al schaars worden. Dit zorgt ook voor 2140 al voor een prijsstijging. Toch laat het wel zien dat de Bitcoin geprogrammeerd is om voor een lange tijd mee te gaan.

Mobiele versie afsluiten