Site pictogram 36.nl

331 Japanse beleggers hebben minstens $ 1 miljoen winst gemaakt

Een groot mediabedrijf in Japan heeft het nieuwsbericht naar buiten gebracht dat vorig jaar ongeveer 331 Japanse beleggers minimaal $ 1 miljoen winst gemaakt hebben met cryptomunten. De Japanse belastingdienst zou ervan op de hoogte zijn dat deze winst geboekt is door een groot aantal beleggers in cryptomunten uit Japan. Samen zouden de beleggers een winst van $ 311 miljoen gemaakt hebben.

Sinds de legalisering van cryptomunten in Japan zijn beleggers verplicht om belastingaangifte te doen over hun belegging. Dit heeft de regering absoluut een hoop geld opgeleverd. Het is ook niet zo vreemd waarom Japan cryptomunten gelegaliseerd heeft. De belasting die is opgehaald in z’n totaliteit zou ongeveer 3% gestegen zijn. Een deel hiervan komt door de economie die verbeterd is in Japan, maar er is ook een groot deel opgehaald bij beleggers in cryptomunten. Van de 549 beleggers die aangifte gedaan heeft zou ongeveer 331 beleggers een winst van minimaal $ 1 miljoen gemaakt hebben op de cryptomarkt.

In 2017 werd bekend dat er ongeveer 55% Belasting wordt geheven op de inkomsten die gegenereerd zijn met cryptomunten. Dit betekent dat er van de $ 311 miljoen winst al $ 156 naar de staatskas gaat. Dit is een leuk extraatje voor de Japanse regering. Overigens ligt er wel een grens voor wanneer je zoveel Belasting betaalt. Het zou vooral gaan om beleggers die meer dan $ 365.000 winst gemaakt hebben met hun cryptomunten belegging.

Mogelijk ligt het aantal beleggers veel hoger

Ondanks dat beleggers verplicht zijn hun winst op te geven blijft dit vrijwillig. Online exchange sites mogen nog geen gegevens van beleggers delen met de Belastingdienst. Ondanks dat de US ze hiervoor oproept gaat Japan ervanuit dat beleggers zichzelf melden. Als ze dit niet doen maken ze zich schuldig aan Belasting ontduiking en kunnen ze in de problemen komen.

Toch denken experts dat het aantal beleggers uit Japan vele malen hoger ligt dan de 549 beleggers die belastingaangifte gedaan hebben. Het aantal zou namelijk veel te laag zijn in vergelijking met de investeringen via websites als Coinbase. Vooral als we bedenken dat de cryptomunt een enorme hype was in 2017 in Japan. Er zijn gewoon veel meer beleggers ingestapt dan die zich nu hebben opgegeven.

Mobiele versie afsluiten