Site pictogram 36.nl

80% van alle Bitcoins zijn gemined

Vandaag kwam Bitcoin met het nieuwsbericht naar buiten dat 80% van alle Bitcoins inmiddels gemined zijn. Dit wil zeggen dat de voorraad met Bitcoins langzaam aan op begint te raken. Dit is goed nieuws voor de belegger die op dit moment in het bezit is van de cryptomunt die op begint te raken. Een zeldzame Bitcoin kan voor een flinke waardestijging gaan zorgen in de toekomst.

Op dit moment zouden er ongeveer nog 4,2 miljoen Bitcoins gemined kunnen worden. Als deze gemined zijn zullen ze officieel op zijn en kan de munt alleen nog maar in waarde gaan stijgen is het idee erachter. Als het moment daar is zijn er 21 miljoen Bitcoins in omloop. Dit is het maximale aantal dat ooit is afgesproken.

In 2008 werd het officieel pas bekend dat er maar 21 miljoen Bitcoins zijn en dat de munten op kunnen raken. Vanwege de populariteit van de cryptomunten worden ze in een hoog tempo op dit moment gemined. Dit betekent dat het aantal Bitcoins mogelijk eerder opraakt dan voorspelt.

Miners krijgen steeds minder Bitcoins per block

Een Miner moet een lastige code kraken en dan breekt er een block open. In dit block zitten 12,5 Bitcoins. Maar het block met bitcoins wordt elke keer weer kleiner. Er komen dus de komende vier jaar steeds minder Bitcoins in omloop. Dit zou de waarde in potentie flink kunnen laten stijgen.

In 2020 zou een minder namelijk nog maar 6,25 Bitcoins per block krijgen. Dit is de helft minder dan dat de miners op dit moment nog krijgen voor hun werkzaamheden. Als de munten op zijn gaan er ook echt geen nieuwe meer komen. Het gaat hierdoor steeds lastiger worden om Bitcoins te minen of in je bezit te krijgen. Als gevolg hiervan zal de waarde flink gaan stijgen.

Mobiele versie afsluiten