Site pictogram 36.nl

82% van de crypto investeerders geloofd in stijging

Uit onderzoek van Fundstrat is gebleken dat 82% van de investeerders in cryptomunten denkt dat de crash voorbij is. Een flink aantal investeerders zouden de afgelopen dagen extra geld in de munten gestopt hebben. Vooral omdat ze denken dat de Bitcoin koers de bodem heeft aangeraakt en alleen nog maar verder kan stijgen.

De meeste beleggers voor het lange termijn geloven dat de Bitcoin aan het einde van het jaar fors meer waard gaat zijn dan op dit moment. Dit blijkt uit een schriftelijk onderzoek dat uitgevoerd is door Fundstrat op Wall Street. Het onderzoek werd ingevuld door een flink aantal beleggers in cryptomunten op Wallstreet.

Ongeveer 53% van de beleggers die het onderzoek ingevuld heeft verwacht dat de Bitcoin aan het einde van het jaar tussen de $ 10.000 en $ 20.000 waard is. Ongeveer 41% van de beleggers verwacht zelfs dat de munt tussen de $ 20.000 en $ 30.000 waard zal worden. Een kleine 6% verwacht zelfs dat de munt aan het einde van het jaar meer dan $ 30.000 waard zal zijn.

Extra opvallend is dat 40% van de invullers van de lijst verwacht dat John McAfee gelijk gaat krijgen. Hij deed namelijk de uitspraak dat de Bitcoin tegen het einde van 2020 $ 1 miljoen waard zal zijn. John McAfee zou er zelfs een weddenschap over hebben afgesloten. Het is alleen niet bekend wat er gebeurt als hij de weddenschap verliest.

Fundstrat oprichter geloofd zelf ook in de Bitcoin

Tom Lee de oprichter van Fundstrat die het onderzoek deed heeft zelf ook veel vertrouwen in de Bitcoin. Hij geloofd ook dat de Bitcoin ooit $ 1 miljoen waard zal worden. Alleen het bedrijf zal daar geen geld op gaan inzetten. Aan het einde van het jaar zou volgens Tom Lee zelf de prijs van de Bitcoin op $ 25.000 liggen.

Daarnaast lieten een flink aantal beleggers in het onderzoek weten dat ze geloven dat Goldman Sach straks de eerste bank wordt met beleggingen in Bitcoins. De kans dat dit gebeurt is de afgelopen tijd ook flink toegenomen. Ze investeren steeds meer geld in het bedenken van een strategie voor de digitale cryptomarkt. Als dit gaat gebeuren zou de munt zomaar nog verder in waarde kunnen stijgen.

Mobiele versie afsluiten