Site pictogram 36.nl

Abra CEO voorspelt chaos in handel Bitcoin, waardoor de prijs records gaat verbreken

Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin er al drie maanden niet echt lekker voor. Op dit moment kan de munt niet eens de $ 8.000 vasthouden. Analisten zien zelfs een death cross in de koers ontstaan. Als deze ontstaat zou het volgens analisten weleens einde oefening kunnen zijn voor de munt. Maar Abra CEO Bill Barhydt gelooft er helemaal niets van en verwacht juist een chaos met prijsstijgingen.

Bill Barhydt is geen nieuwkomer als het aankomt op aandelen. Hij ontwierp bijvoorbeeld een systeem voor beleggers voor Goldman Sach. Volgens Barhydt zien op dit moment de hedge funds een enorme kans bij cryptomunten. Zij zien de volatiele koers van de Bitcoin juist als een enorme kans om veel winst te maken. Zodra de hedge funds uit het westen beginnen te beleggen in de Bitcoin is het hek van de dam. We kunnen dan echt mega prijsstijgingen gaan verwachten.

Bill Barhydt beweert regelmatig gesprekken te hebben met hedge funds. Daardoor is hij op de hoogte dat er veel interesse is vanuit deze doelgroep in cryptomunten. Een hedgefund is een individueel persoon met een groot netto vermogen. Dit proberen ze vaak te beleggen in volatiele koersen om zoveel mogelijk winst te maken. Als een hedgefund cryptomunten gaan kopen dan kopen ze er niet één of twee. Ze steken zo een paar miljoen in de Bitcoin bijvoorbeeld, waardoor de koers omhoog vliegt.

In Japan beleggen er al hedgefunds op cryptomunten

De afgelopen weken zien we al dat het aantal beleggers in Japan nog steeds stabiel is en groeit. Er werd in eerste instantie gedacht dat dit kwam doordat de munt gelegaliseerd is en het gewone publiek er nu interesse in heeft. Maar de bedragen die per persoon uitgegeven worden in een week tijd zijn duidelijk afkomstig van een hedgefund.

In het verleden hebben we al vaker gezien dat Japan altijd het voortouw neemt als het aankomt op een hedgefund. Zij nemen de eerste stap om in te stappen en meestal zie je dat niet veel later ook het westen volgt. Ongeacht dat de munt misschien nu niet zo in trek is bij de consument zullen hedgefunds het nog wel steeds interessant zijn. We zien al dat er elke week meer hedgefunds instappen in Japan. Het is een kwestie van tijd voor het overloopt naar het westen en hier ook de hedgefunds gaan instappen.

Als de hekken bij hedgefunds eenmaal open zijn kunnen we chaos verwachten

Bill Barhydt verwacht dat als de hedgefunds uit het westen instappen er echt chaos gaat ontstaan. Er zijn natuurlijk maar een beperkt aantal Bitcoins en deze zullen snel in waarde gaan stijgen als er veel interesse komt uit hedgefunds. Helemaal omdat deze beleggers bereid zijn om forse bedragen neer te leggen voor Bitcoins.

Steeds meer beleggingsapps die gebruikt worden door hedgefunds accepteren de Bitcoin. Hierdoor wordt het voor deze doelgroep ook steeds eenvoudiger om in de munt te beleggen. Als we Barhydt moeten geloven is het vooral even geduld hebben. Als we nog even door de zure appel heen kunnen bijten, dan kan het zomaar gebeuren dat de cryptomunten flink gaan terugslaan.

Mobiele versie afsluiten