Site pictogram 36.nl

American Express vraagt patent aan op Blockchain technologie

Banken zien steeds meer de voordelen in de blockchain technologie achter de Bitcoin. American Express lijkt ook de eerste stappen gezet te hebben om de technologie in te gaan zetten. De creditcard heeft patent aangevraagd op technologie die een puntensysteem voor klanten moet gaan beheren. Het systeem werkt op gelijkwaardige blockchain technologie zoals de Bitcoin.

Vorige week is er officieel patent aangevraagd op de technologie die ze zelf in eigen huis ontwikkeld hebben. Met deze technologie kunnen klanten straks op verschillende manieren rewards sparen. De rewards die de klanten kunnen sparen zijn punten, maar ook virtueel geld dat ze kunnen uitgeven aan producten. De cadeaus die ze kunnen aanschaffen zijn gepersonaliseerd. De techniek maakt gebruik van gegevens van eerdere aankopen van klanten. Ze kunnen zo rewards krijgen van producten waar hun interesse in ligt.

Sneller data verwerken van klanten

Er wordt gekozen voor een blockchain achtige technologie omdat er zo sneller data verwerkt kan worden. In elk blok kunnen transacties van klanten bewaard worden. Uit deze transacties kunnen belangrijke aankopen en gegevens gegenereerd worden. De blokken worden vervolgens aan elkaar gekoppeld en op tijd opgeslagen.

In januari liet American Express al weten dat ze onderzoek doen naar het toepassen van Blockchain technologie in data. Ze willen kijken hoe ze hun service en diensten kunnen verbeteren met Blockchain technologie. Dankzij de voordelen van de techniek kunnen ze nieuwe innovatieve producten ontwikkelen voor hun klanten. Het reward systeem zou er hier één van zijn. Het is één van de eerste producten die ze met de Blockchain technoloigie aan het ontwikkelen zijn.

Mobiele versie afsluiten