Site pictogram 36.nl

Amerikaanse banken zijn bang voor de Bitcoin

Een bekende Amerikaanse beleggingsadviseur heeft gisteren naar buiten gebracht dat banken doodsbang zijn voor de Bitcoin. De afgelopen weken was er opnieuw veel kritiek op de munt vanuit verschillende beleggingsfondsen en banken. Dit had natuurlijk ook te maken met de enorme daling. Een daling die we in het verleden wel vaker hebben gezien bij de Bitcoin.

Sommige banken laten aan hun klanten weten dat het niet slim is om te beleggen in Bitcoins. Ze geven dit advies op basis van de wisselende waarde van de munt. Volgens de banken kan je zomaar al je spaargeld kwijt zijn als de munt klapt. De reden dat ze dit zeggen is niet om hun beleggers te beschermen. Volgens Rainer Michael Preiss zijn de Amerikaanse banken doodsbang voor de Bitcoin.

Door de komst van de Bitcoin zijn beleggers anders gaan denken over de bank. Ze hebben gezien dat er ook een manier is om in geld te bezitten zonder tussenkomst van een derde partij of bank. De Bitcoin is veel meer transparant dan de meeste banken zullen zijn. Banken zijn bang dat ze hun vermogende klanten kwijt gaan raken aan cryptomunten. Dit is niet eens zo gek idee gezien de populariteit van de munt.

Banken kunnen nog meegroeien in de ontwikkeling van Blockchain technologie

Een groot deel van de beleggers belegt in Bitcoins omdat ze vertrouwen hebben in de Blockchain technologie. Voor de banken die bang zijn is het nog niet te laat om deze technologie zelf ook te gebruiken. In plaats van bang zijn kunnen ze meegroeien in deze nieuwe ontwikkeling. Een ontwikkeling waar klanten blijkbaar behoefte aan hebben.

Het is de vraag hoe lang banken het nog kunnen volhouden om tegen cryptomunten te zijn. Op dit moment kunnen ze niets minder doen. Terwijl ze ook mee kunnen gaan in de ontwikkeling. Dit is iets wat we wel zien in Zwitserland waarbij beleggingsbanken de mogelijkheid bieden om cryptomunten te kopen.

Mobiele versie afsluiten