Site pictogram 36.nl

Amerikaanse stad begint eigen cryptomunt

De complete financiële wereld kijkt op dit moment naar de Amerikaanse stad Berkeley. De stad in Californië ligt vlakbij San Francisco en heeft vandaag in de council gestemd over een cryptomunt. De burgemeester heeft tijdens een persconferentie vervolgens laten weten dat de uitkomst van de stemming positief is. Berkeley gaat een eigen cryptomunt krijgen.

Vanaf dit moment moet de gemeente aan de slag gaan om de munt te produceren. Daarna zal er een pilot opgezet worden om het gebruik van de munt te gaan testen. Het zal volgens de burgemeester allemaal heel voorzichtig opgezet worden. Uiteindelijk zal het wat tijd gaan kosten om de munt definitief actief te krijgen. De pilot zal naar alle waarschijnlijkheid ongeveer 90 dagen in beslag nemen.

Een grote stap voor Berkeley

Een lid van de gemeente heeft laten weten dat dit een enorme stap is voor de kleine stad in Amerika. Er was ook ontzettend veel steun vanuit de gemeenteraad. Negen leden mochten er namelijk over stemmen en vijf stemde voor. Het gemeenteraadslid laat tevens weten dat het geen 10 jarenplan gaat worden om de munt actief te krijgen. Het proces moet zo snel mogelijk vorm gaan krijgen en actief worden binnen de gemeente.

Op dit moment worden er al zaken vastgelegd zoals wat de munten moeten gaan kosten en hoeveel er maximaal geïnvesteerd kan worden. Mogelijk moet er minimaal voor $ 5.000 aan munten gekocht worden en kan er maximaal voor $ 100.000 aan munten gekocht worden. In principe mag iedereen uit de gemeente de munten kopen. Het maakt niet uit in welke wijk je leeft of wat voor een beroep je uitvoert.

De gemeente verwacht dat de waarde van de munten al snel tussen de $ 5 en $ 25 per stuk kunnen liggen. De reden waarom de munten een succes kunnen zijn is de transparantie. Er zijn tenslotte maar weinig cryptomunten waar een regering of gemeente achter zit. Het geld dat Berkeley met de munt gaat ophalen is vooral bedoelt voor lokale projecten. Ze willen het bijvoorbeeld gebruik voor het steunen van de ambulance post en woonprojecten voor daklozen.

Mobiele versie afsluiten