Site pictogram 36.nl

Analist voorspelt Ethereum koers van $ 2.500 in 2018

Ondanks dat Ethereum op dit moment nog niet eens de $ 1.000 weet vast te houden ziet het er niet allemaal negatief uit. April was de maand van de omslag. Na de Amerikaanse Tax Day sloeg de koers om. Ripple nam verbazingwekkend het voortouw en al snel volgde de rest. Ethereum herstelde in april van een koers van $ 399 naar bijna $ 700. Een prima eerste stap om terug op de $ 1.000 te komen.

Analist van Nigel Green denkt dat het herstel van april pas het begin is voor Ethereum. De munt gaat in 2018 records verbreken en minimaal uitkomen op $ 2.500. Dit zal meteen het begin zijn van verdere stijgingen in 2019 en 2020. Nigel Green is de oprichter en CEO van de DeVere Group. In gesprek met MarketWatch liet hij zich tot deze uitspraken verleiden.

Waarom zou Ethereum doorstijgen naar $ 2.500?

Nigel Green roept niet zomaar een getal, maar heeft het op drie factoren gebaseerd. Deze drie factoren gaan ervoor zorgen dat de prijs in de loop van het jaar gaan stijgen. De eerste factor is dat er dit jaar nieuwe kanalen toegevoegd gaan worden waar gebruikers Ethereum munten kunnen kopen. Dit zorgt voor een groter publiek en uiteindelijk extra munt verkopen.

Een andere factor die gaat meespelen is dat de contracten waar Ethereum mee werkt verder gaan uitbreiden. Hierdoor wordt de munt ook voor andere bedrijven aantrekkelijk. De laatste factor die voor een prijsstijging gaat zorgen is de decentralisatie van de cloud. Dit past uitstekend bij Ethereum en hier gaat de munt van profiteren doordat zij de techniek hiervoor in huis hebben.

Green is ook niet zo bang voor regulering zoals sommige beleggers. Uiteindelijk zal dit juist grotere en serieuzere beleggers gaan aantrekken. Omdat ze straks door de strengere regels beschermd worden met hun belegging. Voor het lange termijn gaat dit voor meer vertrouwen zorgen.

Een pluspunt voor Ethereum vergeleken met Bitcoin is dat de techniek veel nieuwer is. Als voorbeeld duurt een transactie met de Bitcoin al snel 10 minuten. Terwijl een transactie met Ethereum binnen 14 seconden verwerkt wordt. Deze voordelen gaan straks zorgen voor een extra prijsstijging. Uiteindelijk zal hierdoor in 2018 minimaal de $ 2.500 behaalt worden volgens Nigel Green.

Mobiele versie afsluiten