Site pictogram 36.nl

April was de beste maand van 2018 voor de Bitcoin

Het zal voor de meeste geen verrassing zijn, maar de Bitcoin beleefde in april de beste maand van 2018. In totaal wist de koers met 33% over de maand april te stijgen. De maand mei werd begonnen met een koers van $ 9.244. Terwijl op 1 april de koers nog op $ 6.926 stond. Dit toont wel aan dat de Bitcoin een geweldige maand achter de rug heeft. Het is zelfs de grootste stijging van 2018 voor de munt.

In januari en maart werden er eigenlijk alleen maar grote verliezen gemeten. Februari was geen denderende maand, maar kwam toch nog uit op een winst van 1,4%. Het leek een goed begin voor maart, maar helaas in deze maand zakten de prijs nog verder weg. Door de negatieve maanden wist de Bitcoin ruim één derde in waarde te verliezen.

Ondanks de geweldige maand die de Bitcoin achter de rug heeft staat de koers nog niet op $ 10.000. In maart zakte de munt namelijk pas voor het eerst onder de $ 10.000. In januari steeg de munt namelijk nog wel even naar $ 17.000 om vervolgens te halveren op 1 februari. Eigenlijk gebeurde hetzelfde in april. De munt moest eerst de bodem van $ 6.000 aantikken voor er pas een stijging kwam. Tot op de dag van vandaag is de koers helaas nog wel ontzettend volatiel.

Transacties zijn met 93% toegenomen

Niet alleen de prijs is enorm gestegen in april, maar ook het aantal transacties. In de maand april ging het aantal transacties met 93% omhoog. Dit blijkt uit de data die verzameld werd door CoinDesk. Helaas namen door het extra aantal transacties ook de transactiekosten toe. Deze stegen met zo’n 90%.

Niet alleen de Bitcoin ging mee in de prijsstijging. Andere cryptomunten profiteerde van het succes en gingen flink in prijs omhoog in april. Maar ook het aantal beleggingscontracten in de Bitcoin zijn populair. Deze werden bijna verdubbeld in aantallen. Er werden gemiddeld zo’n 11.000 contracten per dag extra verkocht. Dit is het dubbele van wat we normaal gesproken zien.

Mobiele versie afsluiten