Site pictogram 36.nl

Miljardair Mike Novogratz verwacht een Bitcoin koers van $ 10.000

In een recent interview met biljonair Mike Novogratz laat de belegger weten dat hij verwacht dat de Bitcoin binnen 10 maanden tijd $ 10.000 waard is. Uiteraard doen er wel vaker miljonairs en rijken uitspraken die later op niets uitlopen. Maar Novogratz wil z’n vertrouwen in de cryptomunt tonen door er zelf in te investeren. Hij wil een fonds opzetten van $ 500 miljoen dollar voor beginnende bedrijven. Dit fonds wordt volledig belegt in Bitcoins.

Het nieuwe fonds wordt Galaxy Digital Asset genoemd. Van de $ 500 miljoen die in het fonds gestopt wordt zal $ 150 miljoen uit z’n eigen geld bestaan. De rest van het geld dat nodig is voor het fonds wil hij inzamelen in januari. Hij verwacht de rest van het geld bij elkaar te krijgen door samen te werken met een aantal rijken. Het fonds moet straks gaan beleggen in verschillende cryptomunten of bedrijven die een cryptomunt willen opzetten. Hij verwacht namelijk dat de cryptomunten de toekomst gaan zijn. Om de toekomst te stimuleren moet erin geïnvesteerd worden en dit wil hij met het fonds gaat doen.

Volgens Novogratz zijn de cryptomunten de digitale revolutie. De Bitcoin kan hierin het nieuwe digitale goud genoemd worden. Volgens hem begint de technologie steeds meer vorm te krijgen. Vooral nu er steeds meer beleggers hun geld durven te stoppen in Bitcoins. Ondanks dat de munt een bubbel genoemd wordt blijft deze in populariteit toenemen. Dit toont wel aan dat de munt een uitstekende reputatie heeft onder de investeerders.

Novogratz verwacht nieuwe beleggers in de komende maanden

Novogratz gelooft aan de ene kant best dat de Bitcoin een bubbel is. Het gaat misschien dan wel de grootste bubbel worden die er ooit bestaan heeft. Toch heeft hij er vertrouwen in dat de munt de komende maanden nog meer in waarde gaat stijgen. Als gevolg van deze groei zal de munt nog meer in populariteit stijgen. Hij berekent op basis hiervan een waarde van $ 10.000 in slechts 10 maanden tijd.

Novogratz voegt er verder nog aan toe dat hij het publiek er al op af hoort rennen, zodra ze erachter komen dat de munt $ 10.000 waard is. Terwijl de munt een jaar geleden nog op $ 950 stond.

Mobiele versie afsluiten