Site pictogram 36.nl

Bill Gates is niet positief over de ontwikkeling met cryptomunten

Bill gates heeft deze week negatieve uitspraken gedaan over de cryptomarkt. De grote man achter Microsoft heeft laten weten dat de Bitcoin de veroorzaker is van meerdere doden.

Volgens Bill Gates is de grote kracht van cryptomunten dat het anoniem is. Hierdoor kunnen criminelen geld wit wassen of belasting ontduiken. Op dit moment wordt Bitcoin gebruikt om drugs te kopen. Hierdoor zorgt de munt er direct voor dat er in de drugshandel doden vallen. Dit is voor Bill Gates een reden om negatief te zijn over de hele ontwikkeling met cryptomunten vandaag de dag.

Uitspraken van Bill Gates berusten niet op de waarheid

Toch blijkt er niet echt een kern van waarheid te zitten in de uitspraken die Bill Gates doet. Anonimiteit is al van niet meer de drijfveer van de Bitcoin en andere cryptomunten.

Via verschillende websites kan er alleen in Bitcoins gehandeld worden als je een erkend account hebt. Voor een erkend account moet je verschillende gegevens aanleveren zoals een copy paspoort. Dit maakt de munt al lang niet meer anoniem om er geld mee wit te wassen of drugs te kopen.

Verschillende landen werken al samen met de Bitcoin om criminelen via de munt op te pakken. Vroeger was het een ideale methode om inderdaad anoniem drugs te kopen of geld wit te wassen. Tegenwoordig is hier nog weinig van overgebleven vanwege de strenge controles.

Microsoft is net zo schuldig aan drugscriminelen als Bitcoin

De techniek van Bitocin is absoluut niet de reden waarom er doden vallen zoals Bill Gates beweerd. Criminelen gebruiken verschillende manieren om met drugs te handelen. Dit zijn technologieën zoals auto’s, vliegtuigen, telefoons en computers op Microsoft software. Het complete darweb waar drugs op gehandeld wordt vindt plaats op zo’n computer. Dit zou Bitcoin net zo schuldig maken aan drugs als Microsoft zelf.

De uitspraken van Bill Gates zijn dus niet bepaalt op de waarheid achter cryptomunten berust. Dit is jammer want de man heeft tenslotte veel aanzien in de financiële wereld. Hij zet hierbij onterecht cryptomunten in een kwaad daglicht terwijl hij zelf net zoveel schuld heeft aan drugs doden als cryptomunten.

Mobiele versie afsluiten