Site pictogram 36.nl

Bitcoin analist: Koop Bitcoins nu ze nog goedkoop zijn

De afgelopen weken zijn niet bepaalt spectaculair te noemen voor de cryptomarkt. Er zijn geen grote stijging geweest en een aantal munten zijn zelfs fors gecorrigeerd in de afgelopen weken. Een nieuwe rally die de Bitcoin weer op niveau gaat brengen is tot nu toe eigenlijk uitgebleven. Toch zegt Dan Morehead oprichter van de crypto hedge fund Pantera Capital dat nu het juiste moment is om Bitcoins te kopen.

In gesprek met CNBC laat Morehead weten dat de Bitcoin prijs onder de 230 dagen gemiddelde gedoken is. Uit de historie is al vaker gebleken dat dit het punt is om cryptomunten te kopen. Investeerders die van plan zijn om te kopen moeten nu hun slag slaan nu de munt goedkoop is. Als je de investering voor minimaal een jaar vast zet kan je er een leuk rendement uithalen. Morehead verwacht zelfs een rendement van 239% binnen nu en een jaar.

Het is handig om te weten dat de Bitcoin bijna nooit zo goedkoop verkrijgbaar is als nu. Het is alleen wel slim om gewoon voor het lange termijn te investeren. Op het korte termijn valt er op dit moment gewoon even niets te halen bij de Bitcoin. Maar Morehead verwacht wel dat dit op het lange termijn weer helemaal goed komt. Volgens de beste man is vandaag een uitstekende dag om Bitcoins te kopen.

Morehead voorspelde de huidige dip correct

Halverwege december liet Morehead al weten dat er een gigantische correctie aan zou komen die de munt zou terugbrengen naar $ 9.900. Dit voorspelde de hedge fund oprichter helemaal correct. Alleen hij voorspelde ook dat de munt niet verder zou dalen. Helaas gebeurde dit wel en staat de koers nu onder de $ 7.500. Ondanks zijn foute voorspelling heeft hij er nog steeds vertrouwen in dat het goed komt.

Pantera boekt als hedge fund nog steeds een positief rendement voor hun klanten. Hun portfolio bestaat overigens niet alleen uit Bitcoins, maar uit een compleet aanbod met verschillende cryptomunten. Het zou in totaal gaan om 35 ICO tokens waar ze gebruik van maken binnen hun investeringsfonds.

Volgens Morehead zijn vrijwel alle cryptomunten op dit moment ontzettend goedkoop om te kopen. Het is slim om nu in te stappen bij verschillende munten en straks te profiteren van de enorme rally die de markt doormaakt.

Mobiele versie afsluiten