Site pictogram 36.nl

Bitcoin begint weer langzaam te stijgen

Vandaag is de officiële deadline voor de Amerikaanse belastingdienst. Er waren een aantal analisten die de verwachting hadden dat de munt hierna zou gaan stijgen. Vandaag vertoont de Bitcoin koers ook werkelijk een hele kleine stijging. De munt is weer terug boven de $ 8.000 na de correcties van gisteren.

Op dit moment van schrijven is er een kleine winst van 0,40%. Niet echt noemenswaardig, maar het belangrijkste is dat er een winst is. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin op $ 8.121. Hiermee lijkt de positie boven de $ 8.000 nog iets steviger te zijn voor de munt. Extra opvallend is dat vandaag wel het aantal verkopende beleggers voor de Bitcoin is afgenomen. Dit heeft waarschijnlijk voor de kleine stijging in de waarde gezorgd.

De druk om te verkopen lijkt wat af te nemen vanwege de Tax Day deadline in Amerika. Verschillende beleggers waren verplicht om Bitcoins te verkopen vanwege de Belastingdienst die flink wat geld vroeg voor de winst die ze in 2017 gemaakt hadden met de Bitcoin. Sommige Amerikanen moesten bijvoorbeeld $ 50.000 betalen aan belasting. Hierdoor werden ze verplicht om een aantal munten van de hand te doen.

Vanavond Amerikaanse tijd moeten alle bedragen betaald zijn en zou de munt weer kunnen stijgen. In theorie want gisteren waren er al een aantal analisten zeer sceptisch over. Ze verwachten namelijk niet dat de Amerikanen die hun munten moesten verkopen meteen weer geld hebben om nieuwe te kopen. Dit kan kloppen, maar doordat de verkoop druk daalt kan de koers wel gaan stijgen door andere beleggers.

Gisteren daalde de Bitcoin even onder de $ 8.000

Er worden op dit moment nog geen records verbroken, maar de Bitcoin vertoont wel tekenen van herstel. Gisteren zakte de Bitcoin nog onder de $ 8.000. Heel even werd zelfs de $ 7.900 aangetikt. Dit was voor heel even want al snel herstelde de munt weer naar $ 8.090. Met een waarde van $ 8.121 heeft de munt dus zelfs iets winst teruggepakt. Maar de $ 8.400 lijkt voor nu nog niet snel aangetikt te worden.

Verschillende analisten geven wel het advies om juist nu Bitcoins te kopen. De Tax deadline voor Amerika gaat vanavond verstrijken en de munt kan weer gaan stijgen. Op dit moment lijkt er nog even spraken te zijn van stilte voor de storm. Maar mogelijk is dit echt maar heel even want de munt kan zomaar weer in een stroomtreinvaart richting de $ 9.000 gaan.

Mobiele versie afsluiten