Site pictogram 36.nl

Bitcoin beleefde al 43 keer een prijsschommeling van $ 1.000 in 2018

Bitcoin staat erom bekend dat de koers in eens heel hard kan stijgen of dalen. Met een snelle stijging of daling bedoelen we een verschil van $ 1.000 in een dag tijd. Maar de laatste tijd lijkt het allemaal zo’n vaart niet te lopen. Het lijkt erop dat het wat rustiger geworden is in de cryptomarkt.

Toch blijkt uit statistieken dat het bepaalt niet rustig is voor de cryptomarkt. In 2018 gebeurde het tot nu toe al 43 keer dat de Bitcoin in 24 uur tijd $ 1.000 in waarde veranderden. Dit is meer dan een maand met prijsschommelingen van $ 1.000 binnen 24 uur. Deze prijsschommelingen kunnen overigens zowel positief als negatief zijn. 2018 is dus absoluut geen saai jaar voor de munt.

Prijsschommelingen per maand bekeken

43 dagen in 2018 lijkt ontzettend veel en dit was het ook. Helemaal op kop staat de maand januari. In deze maand zagen we 21 keer de prijs met $ 1.000 veranderen in 24 uur tijd. Het was de maand waarin er veel gesprekken waren over regulering. China en Zuid-Korea zorgde voor veel onrust op de markt en een gigantische crash in de koers.

Vervolgens begon de korte maand februari niet veel beter met bijna 13 dagen aan correcties van $ 1.000. Daarna werd het gelukkig wat rustiger op de markt. In maart ging het om zeven dagen en in april maar twee dagen. Overigens waren er in april ook dagen dat de prijs juist $ 1.000 in waarde omhoog ging.

De markt begint dus duidelijk wat rustiger te worden. De ergste crash hebben we mogelijk gehad. Vooral nu regulering niet meer voor zo’n schrikreactie zorgt zoals in januari. De afgelopen weken was de munt nog wel volatiel, maar niet meer met bedragen van $ 1.000 per dag. Het gemiddelde ligt daardoor zelfs op $ 278 per dag. Aan het begin van het jaar lag dit op een gegeven moment zelfs op $ 922 per dag. Gelukkig voor de meeste beleggers is het nu niet meer zo’n chaos als in januari.

Mobiele versie afsluiten