Site pictogram 36.nl

Bitcoin beleeft bloederige zondag

Afgelopen vrijdag voorspelde we al dat er een verandering ging komen in de rustige koers die de Bitcoin doorliep. Er zou een grote correctie aankomen van minimaal $ 800. Deze kon alleen omhoog zijn of naar beneden. De meeste beleggers hoopte natuurlijk op een stijging, maar zondag ging de koers toch onderuit. Afgelopen zondag werd zelfs de bloederige zondag genoemd door verschillende analisten op het internet.

Afgelopen zondag corrigeerde de Bitcoin niet met de voorspelde $ 800, maar zelfs $ 1.000. De marktwaarde van de cryptomarkt verloor ook hard met $ 40 miljard. Er leek dus inderdaad een groot bloedbad te zijn aangericht op zondag. Volgens verschillende media was het niet de schuld van de voorspelde correctie. Het zou te maken hebben met een hack bij de Zuid-Koreaanse crypto exchange site Coinrail.

Een markt analist van eToro laat vervolgens al snel weten dat CoinRail helemaal niet de oorzaak is van de crash op zondag. Coinrail is een vrij kleine en onbekende website onder de meeste beleggers. Toch zou er voor zo’n $ 40 miljoen aan cryptomunten gestolen zijn via de Koreaanse site. Toch is het aantal munten dat gestolen is relatief weinig vergeleken met hacks die we in het verleden gezien hebben.

Ondanks dat de hack geen mega omvang kent vloog de koers van de Bitcoin niet veel later naar beneden. Verschillende andere cryptomunten gingen hier meteen in mee. Sommige media dachten dat de val van de Bitcoin mogelijk door de hack kwam. Toch zou het volgens analisten onmogelijk zijn dat de Bitcoin door zo’n kleine speler $ 1000 verliest. Vergelijk het met het failliet gaan van een lokale buurtwinkel. Als dit gebeurt gaat niet de naastgelegen bank ook failliet. De impact is veel te groot voor zo’n kleine speler als Coinrail.

Bitcoin beleeft gewoon technische correctie

Er is geen paniek nodig omdat er mogelijk spraken is geweest van een hack bij Coinrail. Het gaat gewoon om de voorspelde technische correctie. Een correctie die vrijdag al werd aangekondigd. Deze is ontstaan doordat de Bitcoin koers onder de lange termijn trendlijn gedoken is.

Ondanks dat de Coinrail hack toevallig gelijktijdig is zal dit niet van invloed zijn geweest. We hebben veel grotere hacks meegemaakt die minder impact hadden op de koers. Dit is gewoon de voorspelde correctie die noodzakelijk is om op het lange termijn weer te kunnen stijgen.

Voor nu is het een beetje afwachten tot het grote geld weer durft te investeren in de Bitcoin. Dit gebeurde ook in 2016 nadat de munt een tijd stil gestaan had. Het is voor nu vooral afwachten tot dit gaat gebeuren. Dit zou over een week kunnen, maar ook pas over een jaar.

Mobiele versie afsluiten