Site pictogram 36.nl

Bitcoin beleeft vandaag een rustige dag na licht herstel gisteren

De Bitcoin daalde gisteren onder de $ 9.000, maar wist in de loop van de avond een herstel te vertonen. De munt steeg weer boven de $ 9.000 en kwam op $ 9.200 uit. Het leek een positief uitgangspunt te worden voor de vrijdag, maar vandaag was er weinig te beleven op de cryptomarkt.

De koersen schommelen de hele dag al tussen een winst van 0,20% en een verlies van 0,20%. Kortom de munten blijven over het algemeen redelijk gelijk liggen. Het positieve eraan is dat de correctie toch wel voorbij lijkt te zijn.

Vanochtend werd verder bekend dat de oorzaak van de daling de afgelopen dagen opnieuw bij Mt. Gox lag. Dit bedrijf is failliet en om de zoveel tijd proberen curators weer een aantal Bitcoins te dumpen om de rekeningen te betalen. Gisteren ging het om meer dan 17.000 Bitcoins die gedumpt werden. Dit zorgde voor een kleine dip in de markt. Maar zoals we al gezien hebben hersteld de koers snel.

Veel kritiek op Mt. Gox vanuit de cryptocommunity

Ondertussen blijft er een discussie ontstaan waarom Mt. Gox telkens gigantische aantallen Bitcoins tegelijk mag verkopen. Dit zorgt telkens weer opnieuw voor gigantische dips in de markt. Honderden miljoenen aan Bitcoins moeten er ineens in een paar uur verkocht worden door Mt. Gox.

Verschillende mensen uit de community roepen daarom op of Mt. Gox niet in kleinere aantallen kan verkopen. Dit zou voor minder grote dips zorgen en zou absoluut voor genoeg geld moeten zorgen om de rekeningen van het failliete Mt. Gox te betalen.

Op het korte termijn moeten we weer een stijging zien

Het is positief te noemen dat de Bitcoin weer omhoog gegaan is. Ondanks de enorme dump van munten vanuit Mt. Gox. Het lijkt erop dat het aantal kopers is toegenomen en de prijs daardoor opgevoerd wordt. Als het aanbod in munten weer afneemt doordat de Mt. Gox munten weg zijn zullen we weer een stijging gaan zien.

Verschillende analisten zijn het er over eens dat een stijging mogelijk is in de komende uren. De munt is namelijk relatief snel weer hersteld voor zijn doen. De vraag blijft ook maar toenemen dus dit is een duidelijk signaal dat de munt mogelijk het weekend alweer gaat stijgen. De afgelopen dagen tonen grafieken ook niet aan dat de munt te vaak verkocht is

$ 10.000 is nog steeds een serieuze optie voor april

Ondanks dat we net blij zijn dat de Bitcoin boven de $ 9.200 staat is de $ 10.000 nog steeds een serieuze optie. De munt zou met deze koers de maand kunnen afsluiten en zo met een goed gevoel mei in kunnen gaan. Verschillende analisten geven aan dat dit echt mogelijk is.

Zeer waarschijnlijk zal Mt. Gox niet nog meer Bitcoins de markt opgooien dus zal dit verschil de komende dagen duidelijk zichtbaar worden. De stijgende lijn zal absoluut de leiding gaan nemen in de komende dagen.

Mobiele versie afsluiten