Site pictogram 36.nl

Bitcoin blijft boven $ 6.700 terwijl markt stabiliseert

De afgelopen 24 uur is de Bitcoin koers boven de $ 6700 gebleven. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 6.712. De andere grote cyrptomunten zoals Ethereum, Ripple en Bitcoin Cash laten ook stabiliteit zien in hun koers.

Analisten verwachten dat de Bitcoin de lage snelheid niet lang meer kan volhouden. Ze verwachten daardoor dat de koers niet snel boven de $ 7.000 uit gaat komen. De kans is groter dat de koers naar beneden gaat. Vooral vanwege het gebrek aan volume om de koers weer boven de $ 7.000 te krijgen.

De afgelopen 10 dagen vertoonde de koers gelijkenissen met de periode van 29 mei tot 9 juni. Dit was ook een week met relatief weinig volume in de handel. Begin juni leek de munt stabiliteit te vinden rond de $ 7.700. Op dag 11 ontstond er een uitverkoop die de munt terugbracht tot $ 5.755. Dit werd vooral veroorzaakt door grote aantallen aan verkopers die besloten de Bitcoin massaal te verkopen.

Wat is er mogelijk in de komende dagen?

Eigenlijk kan het echt alle kanten op. De Bitcoin kan z’n huidige koers blijven varen en in de komende dagen langzaam de $ 7.000 gaan aantikken. Het zou zelfs mogelijk kunnen zijn dat de Bitcoin verder door stijgt naar $ 7.500. Maar analisten verwachten dat de kans groter is dat de Bitcoin terugvalt naar $ 6.500. Mogelijk zien we een herhaling met tien dagen geleden waarbij de Bitcoin zelfs onder de $ 6.000 kan zakken.

Een paar dagen terug vertelde een aantal analisten zelfs dat de bodem van de Bitcoin absoluut nog niet bereikt is. De bodem zou zelfs liggen tussen de $ 3.000 en $ 5.000. Op het moment dat dit punt bereikt wordt gaan we een mega rally zien waarbij de koers kan door stijgen tot misschien zelfs $ 50.000. Toch houden de meeste analisten het wel bescheiden en verwachten ze een koers van $ 22.000 aan het einde van het jaar.

Ondanks de verschillende meningen qua koers verwachten alle analisten dat de Bitcoin aan het einde van het jaar meer waard is dan het vorige record. Een koers van $ 20.000 minimaal moet absoluut tegen het einde van het jaar haalbaar zijn. Tot die tijd moeten we het nog wel doen met een schommelende koers die zomaar opnieuw onder de $ 6.000 kan zakken deze week.

Mobiele versie afsluiten