Site pictogram 36.nl

Bitcoin blijft belangrijke zoekterm op Google

Ondanks dat Bitcoin er even niet goed voorstaat doet de munt het uitstekend op Google. Er zoeken nog steeds meer mensen naar hoe ze Bitcoins kunnen kopen, dan naar informatie over Beyonce. Het aantal mensen dat in 2018 zoekt op Bitcoins is wel met 75% gedaald vergeleken met 2017. Dit is niet zo vreemd gezien de koersdaling die het mainstream publiek weghoudt.

Beyonce is een hele populaire zoekterm op Google waar veel mensen op zoeken. Toch blijft de Bitcoin de megaster nog steeds voor. Alleen heel even tijdens het optreden op Coachella zochten er meer mensen op haar naam. Dit was alleen op de dag van het optreden. Voor de rest was Bitcoin nog steeds de populairste munt.

Interesse in Bitcoin en cryptomunten neemt wel af

Ondanks dat er nog genoeg gezocht wordt op de Bitcoin en andere cryptomunten zijn er zorgen. Een daling van 75% in de zoektermen toont wel duidelijk aan dat mensen minder geïnteresseerd zijn om te investeren. We zien dit ook in de volumes van de munt. Al weken achter elkaar neemt het volume af.

Wereldwijde onderzoeken onder beleggers tonen ook al aan dat de interesse in de munt afneemt. Een onderzoek toonde bijvoorbeeld aan dat slechts 4% van de beleggers die nu nog geen Bitcoin bezit van plan is om er één te kopen in de komende zes maanden. Dit was wel anders toen de munt bijna de $ 20.000 wist aan te tikken. Toen waren er veel meer liefhebbers die zelfs leningen durfde af te sluiten voor de munt.

De beleggers die al langer bij de Bitcoin betrokken zijn lijken het vertrouwen nog niet verloren te zijn. Ze blijven in de munt beleggen en zijn ook van plan om in de toekomst te blijven beleggen in de cryptomunt. Dit is een goed teken, maar mogelijk heeft de munt ook wat meer outsiders nodig om weer omhoog te klimmen.

Mobiele versie afsluiten