Site pictogram 36.nl

Bitcoin blijft naar de $ 8.000 kijken

De afgelopen vijf dagen wordt er al voorspelt dat de Bitcoin onder de $ 8.000 gaat duiken. Toch beleefd de munt elke keer weer een opleving. Dit bracht de munt zelfs even terug naar $ 8.700. Op 12 mei werd weer het laagste punt in 3,5 week genoteerd een koers van $ 8.100. Toch klom de munt weer op om vannacht weer verder te dalen. Op dit moment staat de munt op een verlies van net geen 2% en een koers van $ 8.360.

Het is de vraag of het de Bitcoin gaat lukken om boven de $ 8.000 te blijven. Dagen achter elkaar wordt er al voorspelt dat de verkopende lijn ontzettend sterk aan het worden is. Dit kan niet anders betekenen dan dat de munt gaat dalen. De $ 8.000 is een psychologische grens waar de munt aan vast blijft houden. Tot nu toe met succes, maar zolang de munt niet gaat stijgen wordt de kans op daling groter.

Slecht teken dat de munt weer daalde

De afgelopen dagen was er heel even een opleving. De koers ging weer wat omhoog en kroop van het dal van $ 8.100 naar $ 8.884. Beleggers hadden de hoop dat de munt weer boven de $ 9.000 uit ging komen. Helaas voor de meeste beleggers kreeg de munt te weinig support en ging deze weer onderuit. Het zou mogelijk zijn dat er een grotere uitverkoop aan zit te komen. Helemaal als de munt niet vrij snel boven de $ 9.000 weet uit te komen. Als er een uitverkoop komt kan de munt dalen naar $ 7.800.

De verwachting volgens analisten is dat de Bitcoin vandaag mogelijk afsluit rond de $ 8.290. Dit is weer een stapje terug vergeleken met de $ 8.800 die de munt een paar dagen terug nog wist te bereiken. Alleen als de munt het binnen de komende uren voor elkaar krijgt om boven de $ 8.884 uit te komen gaat de koers weer stijgen. De kans dat dit gaat gebeuren wordt overigens erg klein geschat. De kans is dus groter dat we morgen weer verder weg gaan zakken richting de $ 8.000.

Mobiele versie afsluiten