Site pictogram 36.nl

Bitcoin Cash beleeft mega crash na nieuw record

Vorige week beleefde Bitcoin Cash een gigantisch weekend. De munt wist vrijdag al met honderden dollars per uur te stijgen. Bitcoin beleggers waren bang dat de munt zou klappen en besloten over te stappen naar Bitcoin Cash. Dit leek ineens een veilig alternatief. In het verleden zagen we al vaker dat de munt harder ging stijgen bij slecht nieuws over de Bitcoin.

Het weekend bleef Bitcoin Cash record na record verbreken. Helemaal nadat de Bitcoin koers een dieptepunt van bijna $ 5500 had bereikt. Het was logisch dat beleggers massaal overstapten helemaal nadat de Bitcoin Cash koers bleef stijgen. Op een gegeven moment stond de munt zondag zelfs op $ 2500. Een nieuw record uit de historie van Bitcoin Cash. Een belachelijk record als je bedenkt dat de munt een maand geleden nog maar een paar honderd dollar waard was.

Bitcoin Cash beleeft mega crash vandaag

Nadat beleggers konden genieten van een gigantische winst corrigeerde de koers van de Bitcoin vandaag. De munt lijkt weer te herstellen van het verlies van de afgelopen dagen. De munt is zelfs weer hard op weg richting de $ 7000. Ondanks dat het gevaar nog niet geweken is ziet het er goed uit. Het gevolg is dat beleggers massaal hun Bitcoin Cash verkopen om weer te profiteren van de prijsstijging bij de BItcoin.

De Bitcoin Cash koers verloor hierdoor vandaag maar liefst 60% in waarde. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin Cash koers nog maar op $ 1257. Het enige positieve is dat het nog steeds de hoogste koers in weken is voor Bitcoin Cash. Het nadeel is dat de gifbeker nog lang niet leeg lijkt te zijn voor de munt.

Naast een mega verlies voor de munt vanwege de aantrekking van de Bitcoin heeft de munt concurrentie gekregen. Afgelopen zondag was namelijk ook de release van Bitcoin Gold. De nieuwe munt probeert de concurrentie aan te gaan met zowel Bitcoin als Bitcoin Cash. Tot nu toe met succes gezien de waarde al op $ 240 staat op dit moment van schrijven.

Mobiele versie afsluiten