Site pictogram 36.nl

Bitcoin Cash derde grootste cryptomunt

De splitsing van de Bitcoin lijkt tot nu toe uit te draaien tot een succes. De huidige Bitcoin koers is op dit moment van schrijven zelfs iets gestegen naar $ 2750. Bitcoin cash is in slechts een paar uur tijd uitgegroeid tot de derde grootste cryptomunt ter wereld. Op dit moment van schrijven is de koers ruim $ 444. Hierdoor is de waarde hoger dan bijvoorbeeld de gewone Bitcoin.

Bitcoin Cash werd op 1 augustus officieel uitgebracht als splitsing van de gewone Bitcoin. Op sommige momenten steeg de waarde van de munt al naar ruim $ 700. De koers is dus nog erg volatiel. Dit komt voordat doordat de update nog aan het uitrollen is en mensen moeten wennen aan de cryptomunt.

Een andere reden waarom Bitcoin Cash volatiel is omdat beleggers het leuk vinden om er voor de korte termijn in te beleggen. De munt begon rond de $ 100 en bij $ 700 pak je toch even een winst van $ 600. Deze beleggers hebben de munt meteen weer verkocht waardoor de koers nu weer rond de $ 444 zit.

Hoe zit de toekomst eruit voor Bitcoin Cash?

De meeste beleggers durven zich hier eigenlijk niet over uit te spreken. Ze denken dat er aan de Bitcoin Cash een limiet zit. Er is maar een kleine community die de munten mined. Op het lange termijn zal de munt dus vastlopen en niet meer verder groeien.

Ondanks dat Bitcoin Cash straks vast gaat lopen zal dit niet het geval zijn met de gewone Bitcoin. Het blijft dus nog steeds interessant om hierin te beleggen. Het enige voordeel aan Cash is dat de transacties sneller verlopen. Dit maakt de munt toegankelijker om echt als valuta gebruikt te worden.

Wat zijn de echte gevolgen voor de Bitcoin met Cash?

De meeste analisten hebben het de afgelopen dagen aangekeken en denken dat het allemaal een storm in een glas water is. De zogenaamde splitsing is niet echt een splitsing. Het lijkt er meer op dat de makers gewoon een nieuwe extra munt hebben gecreëerd. Dit gebeurt eigenlijk wel vaker. We zien regelmatig nieuwe cryptomunten voorbij komen. Dit wil nog niet perse betekenen dat het einde voor de originele munt eraan komt.

Het enige verschil met andere cryptomunten is dat Cash met dezelfde Blockchain technologie werkt als de originele munt. Voordat de munt uitgebracht werd was er de angst dat de nieuwe munt de oude zou bedreigen. De Bitcoin koers zou kunnen instorten. Dit is eigenlijk helemaal niet gebeurt en de koers lijst zelfs weer te stijgen.

Het enige verschil dat we straks gaan merken zijn de miners. Kiezen ze ervoor om liever Bitcoin cash te minen of blijven ze doorgaan met de originele munt? Als er minder munten gemined worden dan kan dit effect gaan hebben op de koers. De gevolgen zullen alleen niet zo negatief uitpakken als in eerste instantie gedacht werd. De doom day die 1 augustus moest voorstellen lijkt dus niets meer dan een storm in een glas water te zijn.

Wat merk je als Bitcoin bezitter?

De meeste Bitcoin bezitters merken gelukkig vrij weinig van de update. Dit werd eerst wel anders gezien, maar gelukkig voor de beleggers pakt de update tot nu toe goed uit. De koers lijkt zelfs wat stabieler te zijn dan een paar weken terug. Dit is ook weleens prettig naar de achtbaan waarin beleggers de afgelopen maanden gezeten hebben.

Het enige wat Bitcoin bezitters merken is dat ze ineens Bitcoin cash bezitten naast de traditionele munt. In principe hoef je hier niets voor te doen. Alles is netjes in de Blockchains opgeslagen. Het uitgeven van de nieuwe Bitcoin Cash munten zal in het begin wel lastig zijn. De meeste webshops moeten nog aangeven of ze Cash gaan accepteren naast de traditionele munt.

Wat is het advies voor beleggers in Bitcoin?

Het advies is om de komende dagen gewoon af te gaan wachten. Het is afwachten wat er nou eigenlijk precies gaat gebeuren. Via onze website kan je ook het laatste nieuws in de gaten houden rondom de Bitcoin en Bitcoin Cash. Mocht je een leuke deal tegenkomen vanwege een lage koers dan is het advies zeker kopen.

Alleen beleggen in Bitcoin cash kan tricky zijn. Doe dit dus alleen bij een hele lage koers. Het is namelijk nog onzeker wat er de komende weken gaat gebeuren met deze nieuwe cryptomunt. De verwachting is dat Cash mogelijk een nieuwe positie gaat innemen in de cryptomunt. Dit zou ten kosten kunnen gaan van de huidige Bitcoin. Maar tot nu toe lijkt het effect op de Bitcoin koers nog niet bepaald groot te zijn. Het is dus puur afwachten wat er gaat gebeuren.

Gaat de Bitcoin koers nog stijgen?

Een vraag die bij veel beleggers speelt is of de Bitcoin koers nog gaat stijgen. Zit er nog wel rek in de munt nu er een nieuwe cryptomunt bijkomt? Eigenlijk hebben nieuwe munten nog nooit invloed gehad op de Bitcoin. Het zal wel het geval kunnen zijn omdat de munt van dezelfde makers is. Toch zijn er verwachtingen dat de Bitcoin koers nog verder kan stijgen.

Ondanks dat de munt concurrentie heeft gekregen is er zeker weten nog wel toekomst voor de cryptomunt. De verwachting is dat Cash eerder gaat vastlopen dan de huidige Bitcoin. Toch zou er wel eerst nog een daling kunnen komen. Van beleggers die er toch voor kiezen om in cash te investeren. Dit is even afwachten maar de verwachting is dat de Bitcoin deze test goed gaat doorkomen. De munt zal weer omhoog kruipen en zeker weten in waarde gaan stijgen. De concurrentie zal hier niets aan veranderen.

Mobiele versie afsluiten