Site pictogram 36.nl

Bitcoin Cash koers stijgt hard na daling Bitcoin koers

Terwijl de zogenaamde correctie bezig is bij de gewone Bitcoin koers is er ineens succes voor Bitcoin Cash. Na de release was de munt heel even een paar dagen een groot succes. Er werden zelfs koerswaardes van $ 700 gehaald. Helaas duurde de pret niet lang want al snel ging de munt onderuit. Na de dip is de munt eigenlijk nooit echt hersteld tot vandaag. De Bitcoin Cash koers lijkt ineens op weg te zijn naar de $ 400. Vandaag is er op dit moment van schrijven een stijging van 17,57% in slechts één dag!

De oorzaak heeft te maken met de enorme vraag uit Azië. Azië ziet ineens brood in het alternatief van de Bitcoin. Een bijkomend voordeel is dat deze munt nog wel tegen een relatief lage koers verkrijgbaar is. In tegenstelling tot de grote broer Bitcoin waarbij de koers op dit moment van schrijven nog steeds boven de $ 5600 ligt. Dit is een bedrag dat lang niet voor iedereen op te brengen is. Een goedkoop alternatief is Bitcoin Cash en deze werd vandaag ontdekt door de Aziatische markt.

Ondanks de enorme stijging van Bitcoin Cash staat de munt nog steeds op verlies in de afgelopen maand. De cryptomunt leek nooit echt van de grond te komen na de vliegende start. De vliegende start werd vooral veroorzaakt doordat beleggers de munten gratis cadeau kregen. Al snel werden ze weer ingewisseld voor Bitcoins die tot nu toe meer succes weten te boeken dan de Cash versie

Wat is Bitcoin Cash?

Eigenlijk is Bitcoin Cash een kloon van de Bitcoin. Op 1 augustus vond er een splitsing plaats. Deze had te maken met een hard fork update. De miners waren ontevreden over het bedrag dat ze konden verdienen door de hard fork. Door een copy uit te brengen met Bitcoin Cash hoopte ze op een alternatief waarmee ze wel veel geld konden verdienen. De munten zouden eenvoudiger te minen zijn en dus meer geld opbrengen in een maand tijd. Helaas wil dit plan nog steeds niet echt van de grond komen omdat de koers relatief laag blijft in verhouding tot de Bitcoin.

Op 9 oktober bereikte de Bitcoin Cash koers een absoluut dieptepunt. De koers was weggezakt naar $ 280. Terwijl op 19 augustus de munt nog heel even de $ 970 had aangetikt. Een hard gelach voor beleggers die toen zijn ingestapt en de munt nooit meer zagen terugkeren tot het oude niveau. Dit is alleen wel de gok die je neemt als je belegt in cryptomunten. De koers kan letterlijk alle kanten opgaan en dit kan goed of slecht uitpakken voor de belegger.

Prijs analyse Bitcoin cash koers

De prijs analyses op de korte termijn laten zien dat de Bitcoin koers binnenkort de $ 400 gaat aantikken. Het is alleen de vraag wanneer dit precies gaat gebeuren. Gaan we de koers vandaag al op $ 400 zien eindigen of moeten we nog een paar dagen wachten? Als we de analyses moeten geloven is het een kwestie van tijd voor de $ 400 aangetikt wordt.

Beleggers moeten alleen wel rekening houden met een mogelijke correctie. De enorme prijsstijging heeft natuurlijk altijd gevolgen en een correctie behoort tot de mogelijkheden. Een correctie zou de munt zelfs terug kunnen brengen naar $ 300. Toch zijn er ook analyses voor het lange termijn die voorspellen dat de koers op weg is naar de $ 500. De tijd zal ons leren wat er werkelijk gaat gebeuren met de Bitcoin cash koers.

Mobiele versie afsluiten