Site pictogram 36.nl

Bitcoin Cash maakt enorme prijsstijging door

Ondanks dat de Bitcoin rake klappen krijgt is er eigenlijk maar één cryptomunt die het super goed. Bitcoin Cash lijkt de hond te zijn die met het bot wegrent. Beleggers stappen massaal over van de Bitcoin naar Bitcoin Cash. Gisteren wist de munt al met honderden dollars in waarde te stijgen. Vandaag steeg de Bitcoin Cash koers op dit moment van schrijven met ruim 24% naar $ 811.

De Bitcoin koers ging onderuit nadat ontwikkelaars bekend hadden gemaakt dat de Segwit update van de baan was. Uit protest besloten een groot aantal beleggers over te stappen naar Bitcoin Cash. Maar de afgelopen weken deed de cryptomunt het sowieso goed. Steeds meer minders besluiten in de munt te investeren met als gevolg dat de munt flink in waarde aan het stijgen is.

Bitcoin Cash bestaat pas sinds 1 augustus en weet nu al verschillende records te verbreken. De munt is een officiële splitsing van de Bitcoin en kwam met veel protest ter wereld. Inmiddels is iedereen aan de munt gewend en worden er al records verbroken. Het vorige record staat rond de $ 1000. Het lijkt erop dat de munt heel hard op weg is om het oude record dit weekend nog te verbreken.

Beleggers schuiven heen en weer tussen de Bitcoin en Bitcoin Cash

Analisten zien al weken dat beleggers heen en weer schuiven. Als het niet goed gaat met de Bitcoin, dan verkopen ze hun munten om vervolgens in Bitcoin Cash te beleggen. Als het straks weer beter gaat met de Bitcoin, dan kunnen we weer zien dat beleggers meer Bitcoins gaan kopen. Deze verschuiving zien we eigenlijk al sinds de release van Bitcoin Cash.

De enige reden waarom beleggers steeds verschuiven is omdat ze graag het hoogste rendement willen. Op dit moment is er meer rendement te verdienen met Cash dus stappen beleggers over. Dan is er ook nog het bijkomend voordeel dat de Bitcoin Cash koers in verhouding relatief laag is. Mogelijk stijgt de Bitcoin Cash koers dit weekend nog naar een nieuw record. Helemaal omdat het nieuws rond de update nog over de community moet uitwerken. De gevolgen kunnen positief uitpakken voor Bitcoin Cash.

Mobiele versie afsluiten