Site pictogram 36.nl

Bitcoin Cash noteert een sterke terugkeer

Afgelopen nacht beleefde Bitcoin Cash een sterke daling in de koers. De munt wist daalde ineens naar $ 1.182. Terwijl de munt de avond ervoor nog sterk boven de $ 1200 stond. Het leek erop dat de munt vandaag in de rode cijfers ging uitkomen. Tot de munt ineens een scherpe draai omhoog wist te maken. Binnen een paar uur tijd klom Bitcoin Cash uit het dal en boekte de munt een stijgende lijn.

Op dit moment van schrijven staat Bitcoin Cash op een winst van 7,76%. De koers ligt op $ 1296. Gezien de scherpe draai en stijging zou het zomaar kunnen dat de munt vandaag nog de $ 1300 barrière gaat doorbreken. Dit is absoluut na het dieptepunt van vanochtend een snelle omdraai in de koers. De munt klimt niet alleen uit het dal, maar weet ook nog eens een flink stuk hoger uit te komen dan gisteravond.

Mede door de scherpe groei van Bitcoin Cash weet de totale cryptomarkt vandaag positieve cijfers te schrijven. De totale marktwaarde steeg naar $ 460 miljard. Hierdoor staat de cryptomarkt nu ver boven de $ 450 miljard.

LitePay speelt mogelijk een oorzaak in de prijsstijging

De uitstekende koersdag vandaag bij Bitcoin Cash heeft mogelijk te maken met de mislukte lancering van LitePay. De Litecoin had gezegd dat ze Bitcoin Cash gingen verslaan en door zouden groeien tot één van de grootste cryptomunten. Dit gingen ze te werk stellen door de lancering van LitePay waarmee we zelfs met Litecoins in winkelketens zouden kunnen betalen. Alleen nu de lancering voor ongekende tijd is uitgesteld halen beleggers massaal hun geld uit de Litecoin.

Belegeers zien nu meer brood om te investeren in Bitcoin Cash die wel al op veel sites als geldig betaalmiddel geaccepteerd wordt. De munt is tevens een veilige haven omdat het afgeleid is van de Bitcoin. Nu de Bitcoin het goed begint te doen lift Cash ook automatisch mee op het succes.

Het is alleen de vraag hoe lang het succes nog blijft doorgaan. Als LitePay straks echt gelanceerd gaat worden kan de munt weleens de achtervolging gaan inzetten op Bitcoin Cash. Tot die tijd moet de munt het vooral doen met een mislukte lancering van LitePay.

Mobiele versie afsluiten