Site pictogram 36.nl

Bitcoin daalt verder weg naar $ 8.000

Vandaag is het opnieuw geen positieve dag voor de Bitcoin. De munt daalt verder weg richting de $ 8.000. Op dit moment van schrijven staat de koers nog maar op $ 8.347. Op 11 maart stond de koers nog op $ 9.000, maar dit was van korte duur. Het leek erop dat er weer een rally aankwam, maar dit was helaas van korte duur.

De laatste 48 uur lijkt de Bitcoin heen en weer te schommelen tussen de $ 8.000 en $ 9.400. Vandaag verloor de munt flink met bijna 10%. Zelfs voor de schommelingen bij de Bitcoin is dit absoluut fors te noemen. Analisten zijn zelfs bang dat de uitverkoop bij de Bitcoin verder door kan zetten.

Sinds 9 maart is ook het aantal beleggers flink afgenomen. Er beleggen op dit moment 50% minder beleggers dan voorheen. Vanwege de grote hoeveelheid correcties van de afgelopen tijd lijken beleggers het vertrouwen verloren te hebben. Dit heeft ervoor gezorgd dat de interesse met zo’n 50% is afgenomen in de Bitcoin.

Lage koers van februari kan geëvenaard worden

Analisten denken zelfs dat de lage koers die in februari op de teller stond geëvenaard kan worden. Het zou dus zelfs kunnen dat de munt verder wegzakt naar $ 5.500. Het lijkt erop dat het de Bitcoin voorlopig nog niet gelukt is om op te schalen richting de $ 10.000. Misschien nog wel erger is dat de munt niet eens de $ 9.000 kan vasthouden op dit moment van schrijven.

Volgens analisten kan alleen een rally richting de $ 11.700 ervoor zorgen dat de munt weer uit het slob getrokken wordt. Zolang deze rally uitblijft kunnen we correcties blijven verwachten en is de bodem mogelijk nog niet bereikt.

Mobiele versie afsluiten