Site pictogram 36.nl

Bitcoin duikt onder de $ 9500 door Binance hack

Gisteren dook de Bitcoin koers onder de $ 10.000. De oorzaak van de enorme daling in de koers lag bij Binance. Lange tijd was er het gerucht dat de website mogelijk slachtoffers is van een hack. Als gevolg dook de koers gisteren al onder de $ 9.500.

Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 9.334 met een verlies van 6%. De Bitcoin stond eerst nog op $ 10.600, maar verloor opnieuw ruim $ 1.000 in waarde. Dit gebeurde bijna direct nadat de geruchten aan bleven houden dat Binance gehackt zou zijn.

Binnen 10 uur tijd daalde de Bitcoin koers van $ 10.600 naar $ 9.400. Daarna herstelde de markt heel even terug naar $ 10.000. Dit leek een mooi begin voor een herstel, maar niet lang daarna ging de munt weer onderuit. Andere cryptomunten lijken de volatiele koers van de Bitcoin te volgen en gaan ook onderuit.

Binance blijkt wel degelijk gehacked te zijn

Gisteren werd nog ontkend door het team van Binance dat de site gehackt zou zijn. Er zou sprake zijn van een probleem met een software update. Veel gebruikers vonden het vreemd en geloofde er niet van. De website werd meteen stilgelegd en niemand kon meer bij z’n tegoeden.

Doordat Binance één van de grote crypto exchange websites is werd meteen de toestroom van beleggers stopgezet. Dit zorgde direct al voor een koersdrop tot onder de $ 11.000. Vandaag kwam Binance met een statement naar buiten dat er toch sprake is van een hack. Als gevolg verloor de koers opnieuw ruim 6% in waarde. Mogelijk gaat het om beleggers die hun geld weghalen.

Volgens Binance zouden hackers in slechts 2 minuten tijd een poging gedaan hebben om het systeem te hacken. Met de hack probeerde ze geen geld te stelen, maar de prijs van de Bitcoin op te drijven. Dit gebeurde met 31 accounts die door een phising aanval bemachtigd waren. De transacties die door de hackers gemaakt zijn onmiddellijk door Binance teruggedraaid. Door deze actie zouden gebruikers geen geld kwijtgeraakt zijn door de hack.

Ondanks dat Binance ontkent dat gebruikers hun geld kwijt zijn klinken er andere geluiden via Twitter. Gebruikers beweren wel degelijk geld kwijt te zijn en dit zijn er meer dan de 31 gehackte accounts. Het is afwachten met wat voor een statement Binance hierop komt.

Mobiele versie afsluiten