Site pictogram 36.nl

Bitcoin duikt ver onder $ 8.000 grens

Wekenlang werd er al gespeculeerd dat de Bitcoin mogelijk onder de $ 8.000 grens zou gaan dalen. Maar elke keer als het gebeurde was het slechts voor een paar uur en dook de munt weer boven de $ 8.000. Maar vandaag was het slachtveld duidelijk zichtbaar. De Bitcoin dook onder de $ 8.000 grens naar $ 7.592.

Helaas is dit nog niet het einde van de slechte nieuwsberichten rondom de Bitcoin. Na de recente verliezen van de munt staan er nog meer correcties op de munt te wachten. Helemaal als de munt niet eens boven de $ 7.500 weet te blijven. De munt verliest dan ruim $ 600 in één dag tijd. Het lijkt erop dat er een correctie aankomt die nog heftiger is dan in 2014.

Voor het lange termijn komt er een signaal naar buiten dat de Bitcoin dezelfde daling kan beleven als in juni 2014. De signalen zien er namelijk hetzelfde uit als toen er een mega daling kwam. De munt daalde toen in 7 maanden tijd met 70% van $ 580 tot $ 166. Deze correctie hield in totaal zeven maanden lang aan. Het herstel kwam pas weer volgend jaar in januari 2015.

Het is belangrijk dat de Bitcoin niet naar de $ 7.000 grens gaat

Voor nu is het vooral belangrijk dat de Bitcoin niet naar de $ 7.000 grens gaat. Als dit gebeurt is het een kwestie van tijd voordat de munt de $ 5.000 aantikt. Dit zou een nieuwe klap zijn na de correcties die al sinds eind december aan de gang zijn voor de munt. De munt weet zo niet te laten zien dat er potentie is en de koers weer kan gaan groeien.

De enige manier voor de Bitcoin om het tij te keren is door hard terug te slaan. De munt zou in een dag tijd eigenlijk weer boven de $ 8.644 uit moeten komen. Pas als dit gebeurt kunnen we weer een stijgende lijn zien. Tot die tijd ziet het er helaas slecht uit voor de Bitcoin. De correctie is nu al vijf maanden aan de gang en lijkt een herhaling van 2014. Hopelijk gaan we hier snel uitkomen en gaat de koers weer stijgen.

Mobiele versie afsluiten