Site pictogram 36.nl

Bitcoin, Ethereum en Ripple doorbreken psychologische barrière

De top 3 grootste cryptomunten wisten afgelopen nacht een psychologische barrière te doorbreken. Het was een punt waar de drie munten de afgelopen dagen al tegenaan aan het hikken waren. Helaas na het doorbreken van de barrière zijn de munten wel wat gecorrigeerd, maar gelukkig niet heel veel. Mogelijk gaat het om een tijdelijke correctie en zullen de munten later weer gaan stijgen.

Bitcoin wist bijvoorbeeld voor het eerst de $ 9.500 voorbij te komen. De munt lijkt zich nu duidelijk te richten op de $ 10.000. Op dit moment is de munt iets gecorrigeerd naar $ 9.708. De munt staat voor nu op een verlies van 0,85%. Mogelijk gaat het op een winstopname van beleggers die boven de $ 9.500 hadden gegokt.

Ripple wist even boven de $ 0,90 uit te komen vanochtend. Helaas corrigeerde deze munt ook na het behalen van de psychologische grens. De munt staat in tegenstelling nog wel op winst. De munt staat op $ 0,899 met een winst van 1,94%. Het zou goed kunnen dat dit nog gaat veranderen. Als één van de weinige wist de munt vandaag de grens goed te verdedigen. Het zou kunnen dat zodra de Aziatische markt weer opengaat de koers weer omhoog gaat.

Ethereum is de derde munt die ook de barriere wist te doorbreken. De munt ging voor het eerst weer over de $ 800 heen. Dit zat er eigenlijk al een beetje aan te komen na de stijgingen de afgelopen week. Maar helaas ook Ethereum ging weer onderuit. De munt ging terug naar $ 792 met een winst van 1,25%. De munt staat dus nog wel op winst het is alleen de vraag voor hoe lang.

Verwachting is dat cryptomarkt dit weekend weer stijgt

Analisten zien vandaag als een goed begin van het weekend. De verwachting is dat de munten dit weekend weer gaan stijgen. Bitcoin zou zomaar eens kunnen doorschieten naar $ 10.000 of met deze koers kunnen gaan flirten. De munt zit natuurlijk ondanks de correctie dichtbij en het zou niet geheel onmogelijk zijn.

Als de Bitcoin erin slaagt naar de $ 10.000 te gaan, dan zou er weleens een reactie kunnen volgen van de rest. De Ripple en Ethereum zouden weleens kunnen gaan volgen. Ripple zou weleens de $ 1 kunnen aantikken en Ethereum zou wat hoger boven de $ 800 kunnen eindigen. Dit zou eindelijk weer een echt begin van het herstel kunnen zijn. Ondanks dat alle munten nog een lange weg te gaan hebben.

Het enige wat van belang is voor de komende uren is dat de Bitcoin boven de $ 9.250 blijft. Tot nu toe moet dit geen probleem zijn gezien de munt er ruim boven blijft met $ 9.708. Als de munt dit kan volhouden is een rally richting de $ 10.000 geen probleem. Maar wat we de afgelopen tijd wel geleerd hebben is dat het afwachten is. De cryptomarkt reageert tenslotte regelmatig anders dan verwacht.

Mobiele versie afsluiten