Site pictogram 36.nl

Bitcoin is nu meer waard dan Boeing en de economie van Nieuw-Zeeland

Het afgelopen weekend wist de Bitcoin koers weer terug te keren boven de $ 11.000. De munt wist zelfs weer een officieel nieuw record te vestigen. In totaal wist de munt met 1000 procent in waarde te stijgen verspreid over het jaar. Door de enorme prijsstijging en interesse is de munt nu zelfs meer waard dan Boeing en de economie van Nieuw-Zeeland.

Ondanks dat er nog steeds discussie is over het feit of de Bitcoin een bubbel is of niet blijft de koers maar stijgen. Vandaag was er opnieuw een prijsstijging zichtbaar bij de cryptomunt. Op dit moment zijn alle Bitcoins samen ruim 191 miljard dolar waard. Het is extra speciaal dat je een tijdje terug slechts een doos avocado’s kon kopen van de munt. Dit geeft wel aan hoe sterk de prijzen gestegen zijn.

Bitcoin koers groeit groter uit dan een aantal economieën

De Bitcoin koers is de afgelopen tijd zelfs groter geworden een aantal economieën. Nieuw-Zeeland heeft bijvoorbeeld 5 miljard minder vermogen dan de Bitcoin. Misschien extra speciaal is het feit dat de munt zelfs groter is dan de economie van Qatar, Hongarije en Koeweit. Vooral Qatar is bijzonder gezien dit een vermogend land is met de verdiensten uit olie.

De Bitcoin doet het op dit moment dus zelfs beter dan een aantal grote economieën op de wereld. Terwijl de cryptomunt technisch gezien helemaal niets is. Het is een digitaal betaalmiddel waarbij de vraag en aanbod de waarde bepaalt. Toch weet de munt keer op keer weer alle records te verbreken.

Bitcoin is meer waard dan Boeing

Een cryptomunt die negen jaar geleden nog niet eens bestond weet zelfs een mega bedrijf als Boeing te verslaan. Een bedrijf met een lange geschiedenis waar ze nog steeds dagelijks vliegtuigen bouwen. Het bouwen van vliegtuigen is lucratief, maar blijkbaar niet zo lucratief als de Bitcoin. Boeing heeft namelijk een marktwaarde van $ 162 miljard. Dit komt dus niet in de buurt van de $ 191 miljoen van Bitcoin.

De cryptomunt weet niet alleen Boeing te verslaan, maar ook de grote tegenhanger Airbus doet het niet veel beter. De andere grote vliegtuigenbouwer heeft namelijk een marktwaarde van € 66 miljard. Dit komt dus niet in de buurt van het vermogen van de Bitcoin.

Miljardairs in de wereld hebben niet voldoende vermogen

Zelfs de rijkste ter wereld hebben samen niet genoeg vermogen om alle Bitcoins op te kopen. Zelfs als Bill Gates en Warren Buffet hun vermogen bij elkaar optellen hebben ze niet genoeg geld om alle Bitcoins op te kopen. Terwijl Gates een vermogen van 90 miljard heeft en Buffet van 83 miljard.

Buffet zal overigens niet snel z’n vermogen in Bitcoins gaan stoppen. De miljard heeft al een aantal keren laten weten dat hij de cryptomunt een bubbel vindt. Het is dus niet te verwachten dat hij binnenkort een paar Bitcoins op de kop gaat tikken.

Bitcoin koers wist gisteren nog een record neer te zetten

De Bitcoin koers is ondertussen weer druk bezig met het vestigen van nieuwe records. Gisteren werd er nog een nieuw record neergezet van $ 11.831. Daarna corrigeerde de koers helaas waardoor de koers sloot op $ 11,377. Toch laten analyses zien dat de correctie tijdelijk is. Er zitten nog wel meer records voor de Bitcoin in de pijplijn.

Toch verwachten analisten wel dat de Bitcoin mogelijk nog een keer gaat corrigeren. Vooral omdat de koers gewoon te hard gestegen is in de afgelopen weken. Een nieuwe correctie kan ervoor zorgen dat de Bitcoin koers daalt naar $ 10.000. Mocht het zover komen dan is het mogelijk van korte termijn. De verwachting is dat de Bitcoin koers snel weer verder stijgt naar nieuwe records.

Mobiele versie afsluiten