Site pictogram 36.nl

Bitcoin klimt weer verder uit het dal

Na een gigantisch dieptepunt lijkt de Bitcoin langzaam weer verder uit het dal te klimmen. De munt kon eerst met moeite boven de $ 4000 blijven staan, maar staat nu ruim erboven met $ 4200. Analisten beginnen voorzichtig weer af te vragen of de cryptomunt misschien toch weer records gaat breken deze week.

De daling had mogelijk te maken met de reactie van beleggers op de stijgende Bitcoin Cash koers. Een flink aantal miners was overgestapt omdat Cash ineens een stuk interessanter werd om te minen. De reactie was direct zichtbaar op de koers van de munt. Beleggers besloten over te stappen maar de storm lijkt nu weer te gaan liggen. Nadat de munt bijna de $ 1000 wist aan te raken dook hij onder de $ 700 om daar te blijven.

Het nieuwe record staat op dit moment op $ 4500. Na de laagste stand in 7 dagen tijd kruipt de koers weer richting het oude record. Ondanks de dip mogen beleggers absoluut niet klagen. Helemaal niet als je aan het begin van het jaar bent ingestapt. De munt wist al een flink aantal keren het record te verbreken!

Wall Street analist Tom Lee verwacht een nieuwe stijging

Terwijl een aantal analisten na de afgelopen daling voorzichtig waren durft Tom Lee wel een gewaagde uitspraak te doen. Hij verwacht dat de munt opnieuw met 40% in waarde gaat stijgen. De munt zou hierdoor een paar duizend dollar in waarde gaan stijgen.

De analist heeft aan z’n klanten het advies gegeven om Bitcoins te kopen. Volgens hem zou de munt in 6 tot 8 maanden verder in waarde gaan toenemen tot maximaal 40%. Vanwege deze verwachting adviseert hij klanten om vooral nu te gaan instappen.

Lee verwacht zelfs dat de cryptomunten goud gaan vervangen. Vroeger was goud altijd een waardevolle investering. Het was een investering die altijd meer waard zou worden. Als we naar het lange termijn van de Bitcoin kijken dan is de cryptomunt in 9 jaar tijd altijd meer waard geworden. Het gaat hierbij niet eens om kleine percentages, maar gigantische bedragen. Er zijn zelfs beleggers miljonair geworden door te investeren in de Bitcoin.

Doordat de munt steeds meer waard wordt draait de koers door. Beleggers maken elkaar gek om in te stappen. Volgens een model dat de analist gemaakt heeft zou de cryptomunt in de toekomst weleens tussen de $ 20.000 en $ 55.000 waard zijn in 2022. Beleggers die vijf jaar geleden $ 2000 ingelegd hebben zijn nu zelfs miljonair geworden. Dit zorgt natuurlijk voor een totale gekten op de markt.

November gaat een cruciale maand worden

Eerst was 1 augustus een datum die beleggers moesten omcirkelen in hun agenda. Deze update (een splitsing) heeft goed uitgepakt. De koers is nog nooit zo hoog geweest als vandaag de dag. Ondanks dat de update nog maar pasgeleden is staat er weer een nieuwe grote update gepland voor november.

Er zijn analisten die denken dat de munt op dit moment door de enorme populariteit vastloopt. Er is wel extra ruimte gemaakt voor groei door de splitsing, maar door de enorme toename aan beleggers in augustus is deze ruimte alweer bezet. Beleggers denken daarom dat $ 4700 de max is. Dit moet gaan veranderen in november als er een nieuwe update aankomt.

Met deze nieuwe update moeten de makers de capaciteit of snelheid gaan verhogen om meer transacties mogelijk te maken. De nieuwe update wordt Segwit2x genoemd. Deze update moet het mogelijk maken om transacties buiten de Blockchain door te voeren. Hierdoor zouden er sneller transacties kunnen plaatsvinden. Uiteindelijk zou dit de capaciteit verhogen waardoor de koers weer verder gaat stijgen.

Cryptomunten behalen samen een nieuw hoogtepunt

Ondertussen behalen de cryptomunten samen ook een nieuw hoogtepunt. Wereldwijd hebben we nu in totaal $ 150 biljoen geïnvesteerd in cryptomunten. In het verleden is dit bedrag nog nooit zo hoog geweest als vandaag de dag. Dit is mede te danken door het succes van de Bitcoin, maar ook de andere populaire munten.

Over het algemeen gesproken zit er een stabiele groei in het geld dat in omloop is in cryptomunten. Deze data wordt bijgehouden door CoinMarketCap één van de populairste data sites voor cryptomunten. In de afgelopen 7 dagen zijn de cryptomunten samen 13 procent gegroeid. De afgelopen maand zelfs 67%.

Niet alleen de Bitcoin doet het goed maar ook andere munten zijn in de lift. Ripple wist in een dag tijd met 50% te groeien en staat op dit moment van schrijven op ruim $ 0,28. Een dag geleden schommelde koers rond de $ 0,14. Dit heeft alles te maken met het positieve handel nieuws dat de afgelopen 24 uur naar buiten kwam rondom de munt. Beleggers hopen zelfs dat de cryptomunt straks de nieuwe Bitcoin gaat worden!

Wat is de verwachting rondom de cryptomunten?

De verwachting is dat de cryptomunten weer gaan stijgen in de komende week. De $ 4500 bij de Bitcoin moet zeker weten in een week haalbaar zijn. Of de munt daarna de goede lijn doortrekt is de vraag. Bitcoin Cash is deze week het grootste twijfelgeval. Na de rally het afgelopen weekend gebeurden er daarna niet veel met de cryptomunt. Dit zou mogelijk in de toekomst wel nog kunnen veranderen.

Eén van de grootste stijgers deze week is absoluut de Ripple. In 24 uur tijd wist de munt met 50% in waarde te stijgen. Het oude record van mei van $ 0,33 is weer inzicht. Het zou zomaar kunnen dat de cryptomunt het oude record deze week gaat verbreken. Ons advies is om de koers goed in de gaten te houden voor prijsstijgingen.

Ethereum is ook goed bezig met op dit moment van schrijven opnieuw een stijging naar $ 321. Het zou zomaar kunnen dat deze cryptomunt deze week ook een nieuw record gaat vestigen. De koers zit op dit moment dicht tegen het oude record van een paar maanden geleden aan. De cryptomunten doen het over het algemeen goed en een record zit er zeker weten in.

Het advies is om vooral alle koersen goed in de gaten te houden voor je een munt inkoopt. De beste kans om een leuke winst te maken is mogelijk Ripple. Deze munt is ook nog relatief betaalbaar!

Mobiele versie afsluiten