Site pictogram 36.nl

Gaat de Bitcoin koers naar de $20.000?

De Bitcoin koers blijft maar in waarde stijgen. Op dit moment van schrijven staat de munt op $ 17.879. De munt is opnieuw op weg naar nieuwe record, maar toch lijkt het wat langer te duren voor de $ 20.000 bereikt gaat worden.

De afgelopen dagen lijkt de grootste cryptomunt ter wereld concurrentie te hebben van andere munten. Investeerders die gehoord hebben over de Bitcoin zijn namelijk op zoek naar alternatieven. Bijvoorbeeld investeerders die mee willen profiteren, maar geen $ 17.000 hebben liggen om een Bitcoin te kopen.

Ze kijken naar alternatieven die goedkoper zijn om in te investeren. Hierdoor komen ze uit bij Ethereum of Ripple. Deze munten zijn veel goedkoper in aanschaf, waardoor beleggers met minder geld sneller kunnen instappen. Doordat steeds meer beleggers voor een alternatief kiezen stijgt de Bitcoin minder hard dan voorheen.

Er is duidelijk in de grafiek zichtbaar dat het moment dat er minder geld naar de Bitcoin gaat de andere munten flink in waarde stijgen. De Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum zijn op dat moment flink gestegen. Het is duidelijk zichtbaar dat er op dit moment meer geld naar de andere munten gaat, waardoor de Bitcoin minder hard in waarde stijgt.

Gaat de $ 20.000 nog komen?

Doordat de Bitcoin koers zo langzaam gaat beginnen beleggers langzaam te twijfelen. Gaat de Bitcoin koers de $ 20.000 halen of lijkt dit onmogelijk te zijn om te halen voor de munt? In ieder geval kunnen we je gerust stellen dat niets onmogelijk is voor de Bitcoin. Dit heeft de munt al meerdere keren bewezen. De $ 20.000 gaat ook zeker weten wel komen. Het zal alleen iets langer gaan duren dan normaal.

Over de koers was vandaag ook redelijk positief nieuws te melden. Terwijl Ripple en Bitcoin Cash een correctie ondergingen was de koers van Bitcoin positief. Mogelijk stapten weer een paar beleggers in op de Bitcoin. De prijs ging met 7% op dit moment van schrijven omhoog. Mogelijk is dit een goed begin van het weekend waarin de Bitcoin wel vaker records verbreekt.

Analyses voor het weekend

De munt staat wel wat lager dan het record dat vandaag gevestigd werd. Vandaag werd namelijk nog wel even de $ 18.000 neergezet. Daarna corrigeerde de munt even om op dit moment weer te herstellen. Zeer waarschijnlijk sluit de Bitcoin vandaag met winst af.

Ondanks dat de koers omhoog gaat heeft de Bitcoin het moeilijk. De munt zou volgens analyses het moeilijk hebben om de $ 20.000 te bereiken. Daar komt nog eens bij dat aankomende zondag mogelijk voor veel beleggers een deadline is voor de Bitcoin Futures. Mogelijk hebben veel beleggers ingesteld dat ze hun contract die dag verkopen. Als veel beleggers dit gedaan hebben kan er ineens een hoop geld onttrokken worden uit de koers.

Het zou dus goed kunnen dat de Bitcoin koers zondag onderuit gaat. Aan de andere kant kan het ook weer voor veel mensen een moment zijn om in te stappen. Bijvoorbeeld om nieuwe Bitcoin Futures te kopen omdat de vorige een aardig succes zijn. Het is vooral afwachten wat we de komende dagen kunnen verwachten. Vooral zondag gaat spannend zijn met de beleggingen in Bitcoin Futures.

Mobiele versie afsluiten