Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers aast op het $ 8000 record

Het lijkt erop dat de Bitcoin koers op het US$ 8000 record aast. Toch zijn er wel nog een aantal moeilijkheden waar de koers last van heeft. Gisteren zagen we al dat de Bitcoin koers hard op weg ging naar een nieuw record. Afgelopen nacht werd er officieel het record neergezet van $ 7990. Dit is niet alleen ene nieuw record, maar nog maar $ 10 van de $ 8000 verwijderd.

Voor veel beleggers was dit een reden om te juichen en ze keken massaal toe of de $ 8000 gehaald werd. Maar helaas voor de meeste beleggers dook de Bitcoin koers na het behalen van het nieuwe record naar beneden. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 7800. De $ 8000 lijkt ineens weer uit het zicht te zijn.

Gisteren waarschuwde we al dat er mogelijk nog wat dips in de Bitcoin koers zouden zitten. Ondanks dat er dips aanwezig zijn zou de munt nog wel in waarde gaan stijgen. De verwachting is dat de munt de komende uren of dagen de magische $ 8000 Bitcoin koers verbreekt.

Bitcoin koers beleeft een opmerkelijk herstel

Als we kijken naar de Bitcoin koers, dan zien we een opmerkelijk herstel. De koers toont duidelijk een V. Met als grootste dip de $ 5500 die we vorige week nog wisten aan te tikken. Gelukkig bleef het bij dit dieptepunt want het had nog veel erger kunnen aflopen voor de cryptomunt.

De opleving van de Bitcoin koers is vooral opmerkelijk te noemen omdat de munt slecht nieuws te verduren kreeg. Vorige week woensdag werd bekend dat de voorspelde update niet uitgevoerd ging worden. Als direct gevolg ging de Bitcoin koers flink onderuit en stapten beleggers over op Bitcoin Cash. Bitcoin Cash daarentegen verbrak record na record en dook van $ 700 ineens naar $ 2500.

Voor Bitcoin Cash was de crash goed nieuws, maar voor Bitcoin liefhebbers uiteraard niet. Toch laat de munt alweer een opmerkelijk snel herstel zien. Analisten lieten al weten dat als de munt 20% in waarde verliest hij in 4 weken tijd 60% in waarde kan stijgen. Een opmerkelijke bevinding die al 4 keer eerder uitkwam dit jaar. Mogelijk gaat de munt dit opnieuw meemaken in de komende weken.

Een stijging boven de $ 8000 behoort tot de mogelijkheden

Het is algemeen bekend dat de Bitcoin koers vooral in het weekend in beweging is. Dit heeft te maken met het feit dat de gewone aandelenmarkt gesloten is en beleggers in de munt meestal geen standaard beleggers zijn. De meeste beleggers doen het gewoon in hun vrije tijd en dit is meestal het weekend. De Bitcoin koers stijgt of daalt dan ook vooral in het weekend.

Het behoort dus absoluut tot de mogelijkheden dat de Bitcoin koers tot boven de $ 8000 stijgt. Dit zou zelfs morgen al bereikt kunnen worden, maar er staat nog wel een kleine correctie op de kaart. Deze correctie vindt op dit moment plaats, maar zal niet zo heftig zijn dat de munt duizenden dollars in waarde gaat verliezen.

Een reden waarom de munt potentie heeft om verder te stijgen heeft te maken met de enorme vraag. Analisten zien de vraag het aankomende weekend verder te stijgen. Een stijging in de vraag zorgt automatisch voor een hogere marktwaarde.

Ondanks het positieve nieuws tonen analyses wel aan dat de Bitcoin koers mogelijk met een klein verlies vandaag eindigt. Beleggers hoeven hier van te schrikken mogelijk is het begin van een aanloop richting de $ 8000.

Mobiele versie afsluiten