Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers begint februari met nieuw dieptepunt

Februari begint niet bepaalt goed voor de Bitcoin. De koers duikt onder de $ 10.000 en test zelfs de $ 9.000 grens. Gisteren werd er al voorspelt dat de munt mogelijk gaat spelen met de $ 8.000. Vandaag bleek de angst werkelijkheid te worden want op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers nog maar op $ 9.157.

Voor de Bitcoin is het de laagste koers in 2018. Op 17 januari was het vorige dieptepunt gemeten toen stond de koers heel even op $ 9.199. Voornamelijk heel even want al snel keerde de munt weer terug boven de $ 10.000. Maar tot nu toe laat de munt nog niet veel zien van een comeback.

Op 5 januari was de Bitcoin nog $ 296 miljard waard en vandaag is de totale waarde van de Bitcoin terug gevallen naar $ 163 miljard. De koers is dus bijna 50% in waarde verloren in bijna een maand tijd. Er was hoop dat het in februari ging verbeteren, maar tot nu toe ziet het er niet echt veelbelovend uit voor de munt. De munt is zelfs gezakt naar het laagste niveau in twee maanden tijd. In november tikten de koers voor het laatst nog de $ 9.000 aan.

Op 24 uur basis is de Bitcoin ruim 9% in waarde verloren. De gifbeker lijkt ook nog niet leeg omdat de koers verder blijft dalen. Mainstream beleggers lijken massaal van de munt af te willen nu deze richting de $ 8.000 gaat. Als gevolg daarvan daalt de koers zelfs nog harder dan voorspelt.

Support wordt zelfs gezien rond $ 5.700

De support lijn is een lijn waarbij de meeste beleggers weer durven te kopen. Onder dit punt gaat de munt meestal niet zakken. Maar van de huidige support lijn gaan de meeste beleggers op dit moment niet blij worden. Deze ligt namelijk op $ 5.700. Het zou dus kunnen in theorie dat de Bitcoin hiernaar toe gaat.

Toch zien we ook nog een support lijn in de analysis. Er is ook een grote groep mensen van plan om Bitcoins te kopen als de munt naar $ 9.048 zakt. Dit zou kunnen betekenen dat de munt niet richting de $ 5.700 gaat zakken. Toch moeten beleggers wel met het ergste rekening houden.

Analisten denken namelijk dat we binnen 24 uur echt richting die $ 8900 gaan. Daarna staat de duur natuurlijk open voor verdere dalingen en kan de $ 5700 echt getest gaan worden. De munt heeft volgens analisten ook moeite om weer terug door te breken naar de $ 10.000. Alleen een sluiting rond $ 10.313 zou een duidelijk signaal kunnen zijn voor kopers. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de munt weer gaat stijgen. Maar voorlopig lijkt dit punt ver weg te zijn.

Mobiele versie afsluiten