Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers blijft boven de $ 10.000, maar schrijft opnieuw rode cijfers

Met moeite weet de Bitcoin koers vandaag boven de $ 10.000 vast te houden. Gisteren dook de koers zelfs even onder de $ 10.000 om vervolgens weer naar $ 10.500 te stijgen. Maar de opleving was van korte duur want al snel schreef de koers weer rode cijfers. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 10.197 en een verlies van 0,22%.

Vergeleken met de dip van gisteren waarbij de Bitcoin onder de $ 10.000 dook is de munt al aardig hersteld. Maar de munt heeft het nog steeds lastig nadat gisteren bekend werd dat er nieuwe regels waren gekomen voor Zuid-Korea en Amerika. Toch denken analisten dat de complete cryptomarkt er uiteindelijk sterker uit gaat komen door de nieuwe regelgeving.

Het lijkt erop dat de Bitcoin op een laag niveau februari gaat beginnen. De munt is nog maar een fractie van de hoogste stand die ooit gemeten werd op 17 december. De munt wist toen bijna de $ 20.000 aan te tikken, maar door meerdere problemen corrigeerde de munt hard.

Wat is de verwachting voor de komende uren?

Het ziet er voor alsnog niet echt positief uit voor de Bitcoin. De munt staat alweer lager dan gisteren en het is al de vierde keer deze week dat ze een stijging niet weten vast te houden. Het lijkt erop dat het aantal verkopers van de Bitcoin sterk aanwezig zijn.

In theorie zou het zelfs kunnen dat de Bitcoin opnieuw richting de $ 8052 gaat in de komende dagen. Dit zou meteen een nieuw dieptepunt zijn in 2018 voor de cryptomunt. Het ziet er dus niet uit dat de Bitcoin februari positief gaat beginnen.

Mobiele versie afsluiten