Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers blijft rond $ 7.500 hangen

Ondanks aangekondigde correcties blijft de Bitcoin het hoofd nog steeds bovenwater houden. De munt lijkt te willen bewijzen dat de analisten ongelijk hebben dat de munt nog richting de $ 5.000 gaat zakken op het korte termijn. Gisteren sloot de koers af met een dipje die de munt terugbracht naar $ 7.300.

Vanmiddag vocht de munt hard terug en steeg de koers door naar $ 7.600. De munt noteert daardoor op dit moment weer groene cijfers. Van een correctie lijkt nog steeds geen spraken te zijn. Op dit moment van schrijven is de munt wel iets gedaald naar $ 7.574. Hiermee staat de munt op een winst van 2,26%. Op dit moment denken sommige analisten dat de munt misschien wel door gaat schieten naar $ 7.800. De munt zou zelfs de $ 8.000 grens kunnen gaan testen. Opvallend want op het korte termijn werd een flinke correctie verwacht.

Toch mist er iets om een nieuwe rally tot een succes te maken. Het aantal beleggers dat wil kopen is niet in grote getalen aanwezig. Dit is mogelijk de reden waarom de munt eigenlijk rond de $ 7.500 hangt. Er zijn wel kopers, maar die zijn met te weinig aantallen om echt een grote slag te slaan. Op 12 april wist de Bitcoin bijvoorbeeld van $ 6.900 naar $ 8.000 te stijgen in 30 minuten tijd. De oorzaak lag bij grote groepen beleggers die munten kocht. Dit mist de munt nu.

Bitcoin heeft meer volume nodig om verder te komen

Om weer richting de $ 7.800 grens te gaan heeft de Bitcoin één ding nodig en dat is volume. Er moeten gewoon meer beleggers komen die zeggen dat ze een munt willen kopen. Als dit gebeurt en de munt stijgt binnen 24 uur de $ 7.800 voorbij dan kan de munt richting de $ 8.500 op het korte termijn stijgen. In dit geval kunnen er echt stappen gezet worden. Misschien zou de munt dan zelfs de grote correctie waarvoor gevreesd werd kunnen voorkomen.

Volgens analisten moet de Bitcoin nu echt doorpakken om de correctie te voorkomen. De munt moet gewoon echt binnen 24 uur de $ 8.000 grens doorbreken en niet rond de $ 7.500 blijven hangen zoals nu al twee dagen gebeurt. Op dit moment is er eigenlijk een rally omdat er ongeveer 10.000 Bitcoins verkocht worden. Dit is een flink stuk minder dan voorgaande rallys.

De Bitcoin is ook nog steeds niet helemaal hersteld van de neerwaartse lijn die op 6 mei ontstond en nu al bijna een maand aanhoudt. Het zou tijd gaan worden dat de munt wel stappen weet te maken en richting de $ 8.000 gaat. Misschien dat de volumes dan gaan toenemen en de munt zelfs kan terugkeren naar de $ 10.000. Mocht de munt weer teruggaan naar de $ 7.200 dan zou er weleens een correctie doorbraak kunnen zijn.

Mobiele versie afsluiten