Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers blijft rond de $ 4000 hangen

Na de mega crash waarbij de Bitcoin in twee dagen tijd $ 1000 verloor lijkt een groot deel van de verliezen nu hersteld te zijn. Nadat de koers zelfs onder de $ 3000 dook staat die nu weer rond de $ 4000. Een positieve ontwikkeling gezien er de laatste dagen alleen maar negatief nieuws was te melden rond de Bitcoin koers.

De koers onderging een enorme daling nadat er een nieuw record van $ 5000 werd gevestigd. De daling werd ingezet doordat er nieuws naar buiten kwam over een mogelijke ban vanuit China. In het verleden is er al eens eerder een ban geweest vanuit China. In 2013 zorgden dit zelfs voor een mega crash waarbij de Bitcoin jaren nodig had om te herstellen.

Gelukkig zal het dit keer niet zo’n vaart lopen omdat in 2013 ongeveer 90% in handen was van Chinezen. Nu gaat het naar schatting tussen de 5 en 10%. Uiteraard had het wel effect op de koers, maar niet zo groot als in 2013. Toch daalde de koers even flink. Dit had vooral te maken met een schrik reactie onder beleggers die terug dachten aan 2013.

Ban valt mee, maar zorgt wel voor kleine dip

Vandaag werd bekend dat de ban eigenlijk best meevalt. China geeft aan dat ze de munt in hun land meer willen reguleren. Tot die tijd willen ze de munt tijdelijk verbieden in de grote steden. Het gaat dus niet om een landelijke ban zoals eerst gedacht werd.

Nadat het nieuws vanmiddag naar buiten kwam ontstond er een kleine dip in de koers. Op dit moment van schrijven dook de koers heel even onder de $ 4000. Het gaat dus niet meer om honderden dollars zoals we zagen toen het gerucht voor het eerst naar buiten kwam.

Het enige nadeel was dat we een stijging hadden verwacht vandaag, maar deze laat nog heel even op zich wachten. Dit is mogelijk het gevolg van de Chinezen die nog hun munten proberen te verkopen voor de ban op 20 september ingaat.

Mobiele versie afsluiten