Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers blijft schommelen na stabiel weekend

Het afgelopen weekend kan voor de Bitcoin redelijk stabiel genoemd worden. De koers wist tijdens het weekend weer boven de $ 7.000 uit te komen. Terwijl de munt afgelopen vrijdag nog richting de $ 6.500 daalde. Op het hoogtepunt stond de munt afgelopen zondag op $ 7.117.

In de ochtend begon de Bitcoin de dag nog positief met een koers boven de $ 7.000. Sommige analisten hadden zelfs de hoop dat de munt de koers wist vast te houden. Helemaal nadat de cryptomarkt er $ 20 miljard aan nieuw geld had bijgekregen. Maar rond het middaguur ging het mis en dook de Bitcoin koers onder de $ 7.000.

Op dit moment van schrijven is het verlies iets meer dan 4% en staat de koers op $ 6.743. Ondanks dat dit misschien niet heel positief klinkt is de Bitcoin het afgelopen weekend aardig stabiel gebleven. De munt kende geen uitschieters omhoog, maar wist ook geen grote verliezen bij te boeken zoals de afgelopen weken. Toch staan bijna alle cryptomunten uit de top 10 in het rood vandaag ondanks een redelijk weekend.

Business Insider Australië verwacht nog altijd stijging Bitcoin

Ondanks het bescheiden weekend en de nieuwe daling op maandag is er volgens Business Insider Australië nog steeds hoop. Aan het begin van het jaar voorspelde de site nog dat de Bitcoin aan het einde van het jaar $ 38.000 waard zou zijn. Deze voorspelling heeft de site vandaag bijgesteld naar $ 21.484. Gezien de huidige koers zou de munt nog wel flink moeten gaan stijgen om dit te halen.

Voor het bereiken van de $ 21.484 is er onderzoek gedaan op basis van de koers op 27 maart 2018. Op dat moment van schrijven was de munt een stuk meer waard namelijk $ 8.202. Op 6 april noteerde de munt $ 6.594, maar er zou wel potentie zijn voor groei. Door deze schommelingen valt de koers wel lager uit dan $ 38.000, maar $ 21.000 zou erin moeten zitten.

Toch blijft het voorspellen van de koers nog altijd ontzettend lastig. Vooral vanwege de enorme prijsschommelingen blijft het soms al lastig om de koers over een week te voorspellen. Laat staan wat de Bitcoin over bijna een jaar gaat doen.

Mobiele versie afsluiten