Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers blijft stabiel naar Bithumb hack

Nadat bekend werd dat Bitthumb gehackt was dook de koers meteen $ 200 naar beneden. Hiermee werd de winst van de afgelopen uren meteen weer teniet gedaan. Gelukkig ging het om een relatief kleine reactie van de koers. Op dit moment van schrijven is het verlies namelijk alweer goedgemaakt. De Bitcoin staat op een mini winst van 0,26% en een koers van $ 6.776.

Door de daling afgelopen nacht van $ 200 was er even de angst dat de munt door zou schieten naar $ 6.000. Dit gebeurde namelijk vrijwel direct nadat Bitthumb de hack had bevestigd. Er zou in totaal voor $ 32 miljoen aan cryptomunten gestolen zijn. Het is verder niet bekend om welke cryptomunten het zou gaan. Alleen de tegoeden van alle beleggers is bevroren. Dit maakt het voor de Koreanen lastig om nu te handelen gezien het de tweede grootste cryptosite van het land is.

De afgelopen weken zijn er in de media al verschillende gesprekken geweest over de beveiligingsrisico’s van cryptomunten. Direct als gevolg vindt er binnen twee weken tijd de zoveelste hack plaats. Toch laat Bitthumb weten dat geen enkele belegger een risico loopt. Alle beleggers zouden hun tegoeden namelijk terug krijgen.

Grafieken laten zien dat $ 7.000 er nog steeds inzit

Ondanks de hack en tijdelijke daling van de koers laten verschillende grafieken nog steeds zien dat de $ 7.000 koers erin zit. Op het korte termijn blijft het er gewoon positief uitzien voor de Bitcoin. Maar de komende dagen zal de kracht van de stijging wel gaan afnemen.

Kortom voorlopig blijft de Bitcoin nog steeds op jacht naar de $ 7.000. Volgens een aantal analisten zal de munt de komende dagen op $ 7.024 uitkomen. Het is alleen nog lastig te voorspellen wanneer dit punt gaat zijn. Het is in ieder geval positief om te zien dat de Bitcoin de correctie door de hack prima doorstaat.

Alleen als de Bitcoin vandaag gaat dalen onder de $ 6.510 dan moeten we ons zorgen gaan maken. Het zou dan kunnen dat de munt zich gaat richten op de $ 6.000 in plaats van $ 7.000. Als de koers richting de $ 6.000 gaat zou het zomaar kunnen dat de munt de $ 5.000 gaat aantikken.

Mobiele versie afsluiten