Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers blijft sterk

Ondanks dat er al meerdere keren een flinke correctie is aangekondigd blijft de Bitcoin koers sterk. De koers weet vast te houden aan de $ 7.500. Nadat de munt vanmiddag richting de $ 7.600 steeg was er een lichte eforie bij de beleggers. Deze lieten weten dat er al voor de zoveelste dag op rij een stijging was. Het zou kunnen dat de munt geen correctie krijgt, maar juist een stijgende lijn te pakken krijgt.

Analisten laten weten dat het gevaar van een correctie er nog steeds inzit. Helemaal nadat de munt vanavond niet meer verder ging met stijgen, maar corrigeerde. In plaats van te stijgen naar $ 7.700 corrigeert de koers met een kleine 1,22%. De munt staat nu op een gevaarlijke $ 7.561. Volgens analisten is de koers gevaarlijk omdat deze kan zakken naar $ 6.000 als de koers onder de $ 7.500 gaat. Een correctie zal dan minimaal plaatsvinden richting de $ 7.300.

Weinig beleggers zorgt voor een laag volume

Elke dag opnieuw probeert de Bitcoin opnieuw uit de correctie zone te ontsnappen. Het gevolg is meestal een stijging van $ 100 om vervolgens weer terug te keren op het oude niveau. Al meer dan een week staat de koers rond de $ 7.500. Ondanks dat er telkens weer een stijgende lijn te pakken is zet de munt niet door. Oorzaak? Er zijn gewoon te weinig beleggers die op dit moment een Bitcoin willen kopen. Hierdoor houdt de stijgende en dalende lijn elkaar in stand.

Het aantal beleggers is vandaag bijvoorbeeld identiek aan het aantal beleggers gisteren. Er zit geen stijgende lijn in het volume aan beleggers dat munten wil kopen of verkopen. Hierdoor blijft de koers een beetje gelijk verspreid over een paar dagen.

Doordat het aantal beleggers niet toeneemt is de koers wel stabiel te noemen. Iets dat absoluut bij de gekke markt van de Bitcoin een zeldzaamheid is. Vooral na de maanden van correcties is het weleens fijn dat de munt even stabiel is. Alleen er zullen wel binnenkort stappen omhoog of omlaag gemaakt moeten worden voor de verdere ontwikkeling van de munt.

Optimisme vanuit New York

Ondanks dat de koers relatief gelijk ligt is er een klein beetje optimisme vanuit New York. Halverwege het jaar zien we altijd dat de Bitcoin wat meer volume krijgt en in waarde gaat stijgen. We zagen dit vorig jaar in juli gebeuren toen de munt ineens door het dak schoot en niet meer stopte met stijgen. Dit zou in theorie opnieuw kunnen gebeuren laten analisten uit New York weten. Het enige wat daarvoor nodig is zijn nieuwe volumes en grotere aantallen in beleggers om de koers weer te laten stijgen.

WallStreet laat al weten dat een aantal investeringsfondsen aan het overwegen zijn om in te stappen. Als een paar grote namen die stap gaan nemen krijgen we een domino effect. De koers kan dan weer hard gaan stijgen. De stabiliteit van de munt en de mogelijke potentie qua stijging zou een reden zijn om nu in te stappen.

Mobiele versie afsluiten