Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers blijft stijgen en lijkt klaar te zijn voor nieuwe records

Afgelopen zondag werd er een nieuw Bitcoin koers record neergezet met $ 7600. Maandag was er even een kleine correctie waarbij de munt even onder de $ 7000 dook. Volgens experts zou het zelfs normaal zijn als de munt daalde naar $ 6400. Maar zover lieten de beleggers het absoluut niet komen. Ze besloten meteen in te stappen toen ze zagen dat de Bitcoin koers onder de $ 7000 dook.

In de afgelopen 24 uur maakte de Bitcoin koers een winst van 4,22%. Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op een winst van 4,53% met $ 7441. Het lijkt erop dat de munt weer op jacht is naar nieuwe records. De $ 7400 lijkt een tricky point te zijn voor de munt, maar ze willen er graag overheen richting de $ 8000. Volgens een aantal analisten zou het absoluut niet verrassend zijn als de Bitcoin koers dit record deze week al in handen gaat krijgen.

Technische analyse van de Bitcoin koers

De technische analyse toont aan dat de deur in ieder geval opengezet is voor de $ 7600. Als dit gehaald is staat de deur natuurlijk ook open voor nieuwe records. Analyses tonen aan dat er een rally aanzit te komen. Dit zou betekenen dat we opnieuw nieuwe records kunnen verwachten van de Bitcoin koers.

Als de Bitcoin koers opnieuw nieuwe records gaat verbreken is dit opnieuw een vervolg aan een uitstekend begin van november. November is al een maand waarin verschillende records verbroken werden. Op 22 oktober stond de koers nog onder de $ 6000. In slechts een paar dagen tijd werden er verschillende records verbroken en gingen we over de $ 7000 grens heen.

Een nieuw record kan tijdelijk zijn

Ondanks dat de Bitcoin koers aantoont dat er een nieuw Bitcoin koers record inzit is dit mogelijk van tijdelijke duur. Technische analyses tonen aan dat er mogelijk een nieuw record aankomt, maar deze mogelijk al snel gecorrigeerd wordt. Dit heeft te maken met de kleine correctie in de koers na het $ 7600 record. Voor een gezonde koers is een veel grotere correctie noodzakelijk.

Het ziet er naar uit dat de Bitcoin koers gecorrigeerd gaat worden. Dit gaat mogelijk pas weer gebeuren nadat er nieuwe records verbroken gaan worden. Beelggers moeten dan niet bang zijn als de koers alsnog terug gaat vallen naar de $ 6400. Deze correctie was eigenlijk al voorspelt, maar door de enorme vraag naar munten bleef een echt grote correctie uit.

Bitcoin koers is een statement van de beleggers

De huidige stijging van de Bitcoin koers zou ook een statement zijn. Beleggers willen laten zien dat ze achter de originele Bitcoin staan. Ze zien geen brood in nieuwe splitsingen zoals de toen voorspelde Bitcoin Gold. Door de Bitcoin koers te laten stijgen willen ze een duidelijk statement maken naar de makers van de munt.

Toch profiteert niet alleen de Bitcoin koers mee van de support. We zien ook de vraag in Bitcoin Cash toenemen. Miners gaven al aan dat ze van de opbrengst van de Bitcoins nieuwe Bitcoin Cash munten kopen. Dit is te zien want ook deze koers is de afgelopen dagen flink gestegen.

Mobiele versie afsluiten