Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers blijft zakken

Voor de derde dag op rij zien we de Bitcoin koers verder wegzakken. Al drie dagen op rij zien we de munt op verlies staan. Dit is wel een heel ander verhaal vergeleken met een paar weken geleden. De munt wist half december nog bijna de $ 20.000 aan te tikken. Hier lijkt weinig van over te zijn nu de munt opnieuw afkoerst richting de $ 14.000.

Toch weet de munt vandaag wel weer een kleine opleving te beleven. De munt steeg met 0,46% op dit moment van schrijven naar $ 14.550. Terwijl vanmiddag de munt nog richting de bodem van $ 14.000 leek te zakken. Het loopt de laatste dagen niet echt lekker met de Bitcoin. De munt ondervindt veel hinder van cryptomunten zoals Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en Ripple. Dit zien we terug in de koers die maar niet uit het dal lijkt te klimmen.

De Bitcoin heeft zelfs al 30 procent in waarde verloren sinds het hoogste punt in december. De munt zit ook officieel in een fase waarbij de munt alleen maar in waarde daalt. Dit wordt ook wel de bear fase genoemd in cryptotermen. De bear fase ontstaat als de munt minimaal 20% in waarde heeft verloren. Het kan voor veel cryptomunten een hoop tijd kosten om uit deze fase te komen. Voor de Bitcoin duurde het nooit langer dan twee weken, maar de munt lijkt er nu meer moeite mee te hebben.

Wat is de verwachting voor de Bitcoin?

Het ziet er nog steeds niet echt uit dat de Bitcoin binnenkort flink in waarde gaat stijgen. De officiële support lijn is ook niet hoopgevend voor beleggers. Deze ligt officieel op $ 10.000. Dit betekent dat de munt hier mogelijk niet ondergaat zakken, maar de meeste beleggers hopen ook niet dat het zo ver gaat komen voor de munt.

Mocht het de munt lukken om boven de $ 14.525 te eindigen dan is er een klein beetje hoop voor de cryptomunt. Het zou dan kunnen dat de munt de komende dagen iets gaat verbeteren in waarde. De munt moet dan wel de winst van dit moment gaan vasthouden en doorzetten om weer hoog in waarde te eindigen.

Mobiele versie afsluiten