Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers daalt naar $ 4160, maar herstelt direct

Vanochtend was er heel even paniek onder beleggers in de Bitcoin. Nadat de koers gestegen was tot $ 4400 is er al een paar dagen een flinke daling zichtbaar. Vandaag zakten de munt naar een nieuw dieptepunt $ 4160. Nieuws sites lieten de daling weten, maar gaven ook aan dat de munt direct weer zal herstellen. Het zou gaan om een tijdelijke correctie van de Bitcoin koers.

Nadat zelfs de $ 4450 even werd aangetikt daalt de koers alweer vijf dagen op rij. Voor beleggers is dit nooit goed nieuws, maar vandaag was er duidelijk een herstel zichtbaar. Op dit moment van schrijven is de koers weer omhoog gesprongen naar $ 4310. Een stijging van $ 150 in slechts een paar uur tijd. Indicatoren gaven al aan dat dit een tijdelijke correctie was en de munt snel weer zou stijgen. Een aantal beleggers besloten hiervan te profiteren en vanochtend op $ 4160 in te stappen.

Onzekerheid over nieuwe update slaat opnieuw toe

Een reden waarom de Bitcoin koers steeds weer opnieuw daalt heeft te maken met de naderende update. Analisten hadden al aangekondigd dat de koers behoorlijk volatiel kon gaan worden met de naderende update. Het plan was om op 1 november een nieuwe update uit te voeren en mogelijk een 3e splitsing. Net als bij de vorige update ontstond er opnieuw commotie over de update. De vorige update op 1 augustus viel ook al niet goed. Alleen dit zorgden uiteindelijk voor een enorme koersstijging.

Beleggers zouden in theorie niet bang hoeven te zijn voor een nieuwe splitsing en update. De makers doen er namelijk alles aan om de koers verder te laten stijgen. Dit doen ze door de capaciteit van de munt verder te vergroten. Met een nieuwe update zou de capaciteit zomaar vergroot kunnen worden. Dit zou kunnen betekenen dat er weer ruimte is voor de Bitcoin om in waarde te stijgen.

Is de opleving tijdelijk of kunnen we weer een dip verwachten?

Na het dieptepunt van $ 4160 is er een duidelijke opleving zichtbaar in de Bitcoin koers. Het is alleen de vraag of we opnieuw een dip kunnen verwachten. Of dat de munt nu eindelijk weer in vaarwater zit om te stijgen? Zoals we hiervoor al schrijven kan de munt redelijk volatiel worden tot 1 november. De kans is groot dat we nog een paar dips kunnen verwachten. Dit kan zowel naar boven als beneden want met de Bitcoin weet je het eigenlijk nooit.

Toch denken analisten dat de correctie een deur heeft geopend om toch weer verder te gaan stijgen. Optimistische analyses tonen aan dat de Bitcoin koers zomaar zou kunnen stijgen naar $ 4700. Maar met het oog op de naderende update op 1 november is het nog maar de vraag of dit echt gaat gebeuren.

Minder positieve analyses laten zien dat de munt straks terugzakt naar de $ 4170 en in het ergste geval kan de koers dalen naar $ 3870. Dit toont wel aan dat de prijsanalyses op dit moment heel onzeker zijn. Mocht de koers dalen naar $ 3870 of nog lager dan is ons advies om te gaan kopen. Helemaal met het idee dat de koers na 1 november zomaar hard zou kunnen stijgen. Vooral als blijkt dat de update de capaciteit vergroot en er meer handelaren toegelaten worden.

Mobiele versie afsluiten