Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers daalt naar laagste punt in vijf dagen tijd

Gisteren gaven onze analyses al uitsluitsel dat de gifbeker nog lang niet leeg was. De Bitcoin koers zou in theorie in aanloop van de hard fork update onder de $ 5000 kunnen zaken. Tegelijkertijd is dit ook een gezonde correctie na aanleiding van de mega stijging waarbij meerdere records verbroken werden.

Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 5658. Dit is de laagste koers van de afgelopen vijf dagen. Ondanks de daling van de koers na het bereiken van de $ 6000 is de munt nog steeds 55% in waarde gestegen de afgelopen maand.

Een mogelijke oorzaak van de daling heeft ook te maken met de creatie van Bitcoin Gold. Vandaag werd officieel bekend dat de nieuwe splitsing maandagavond een feit is. De vorige splitsing was geen enorme bedreiging voor de Bitcoin, maar had wel effect op de koers. Verschillende beleggers kijken het nu ook even aan voordat ze de volgende stap zetten.

Beleggers kiezen tijdelijk voor een alternatief

Volgens analisten is er een beweging gaande waarbij beleggers nu tijdelijk even voor een andere munt kiezen. Ze willen hun vermogen veilig stellen tot de hard fork update plaatsgevonden heeft. Tot die tijd kiezen ze massaal voor een alternatief. Het gevolg is dat de koers weggezakt is en al bijna $ 400 verloren heeft in een paar dagen tijd.

Prijs analyses tonen nog steeds aan dat de koers nog verder kan wegzakken. Mogelijk kunnen we pas weer een stijging verwachten als de update heeft plaatsgevonden. Volgende week kunnen we hier pas echt iets overzeggen als Bitcoin Gold is uitgebracht en de update uitgerold.

Mobiele versie afsluiten