Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers duikt onder $ 10.000

De Bitcoin koers verliest vandaag opnieuw veel geld. De munt verliest zelfs 10% en duikt onder de $ 10.000. Het laat duidelijk zien dat de cryptomarkt in een crisis is beland. We mogen met recht cryptomarkt zeggen want niet alleen de Bitcoin is in waarde gedaald. Ripple en Ethereum verliezen vandaag ook fors in waarde.

Op dit moment van schrijven is de munt wel alweer omhoog gedoken. De Bitcoin koers staat nu op $ 10.229 en heeft nog 9% in waarde verloren. Toch is het een duidelijk signaal dat de cryptomarkt in een crisis is beland waar het maar niet uit wil komen.

Deze week leek het weer een beetje ergens op te lijken. Alleen na een aankondiging van een onderzoek in Japan na de hack gingen de munten weer massaal onderuit. Terwijl afgelopen weekend nog de Bitcoin richting de $ 12.000 leek te gaan. Het leek er even op dat de munt uit het dal ging klimmen, maar helaas werd er na het weekend weer gehakt gemaakt van de koers.

Regulering is mogelijk de oorzaak van de daling

De daling heeft zeer waarschijnlijk te maken met alle nieuwe regeltjes rondom cryptomunten. Vandaag werd bijvoorbeeld bekend dat de US maatregelen gaat nemen. Maar ook Japan en Zuid-Korea zijn al langer bezig met nieuwe regeltjes voor beleggers. Dit lijkt direct gevolgen te hebben voor de koers van de Bitcoin.

Eén van de redenen waarom er angst vandaag uitbrak onder de beleggers heeft te maken met Bitfinex en Tether. Bitfinex is in Amerika een groot bedrijf om geld in te wisselen voor Bitcoins. Vandaag liet een anonieme bron aan Bloomberg weten dat de Amerikaanse waakhond CFTC een onderzoek gaat instellen naar Bitfinex en het gelieerde bedrijf Tether. Zowel CFTC als Tether willen geen vragen beantwoorden of het gerucht mogelijk waar is.

CFTC zou namelijk zelfs een dagvaarding verzonden hebben naar Bitfinex. Bitfinex heeft naast een wisseldienst ook een eigen munt genaamd Tether. Deze cryptomunt brengt Tether tokens uit die beleggers kunnen kopen. Volgens het bedrijf is deze munt nu 2,3 miljard waard. Maar volgens CFTC is er spraken van fraude. Er is namelijk geen bewijs dat deze munt echt zoveel geld waard is. Daarom zou CFTC hier een officieel onderzoek naar willen doen of het bedrijf zelfs willen aanklagen voor fraude.

Nieuws van Bitfinex beschadigd vertrouwen van andere beleggers

Cryptomunten zijn natuurlijk qua koers al gevoelig voor fraude etc. Daarom zijn beleggers bang dat zoiets ook met andere bedrijven aan de hand zou zijn. De angstige belegger ziet dit meteen als een moment om uit de cryptomunten en dus de Bitcoin te stappen.

Nadat het nieuws van Bitfinex naar buiten kwam vloog de Bitcoin namelijk direct naar beneden en de rest van de cryptomunten volgden ook. Dit laat zien dat de markt op dit moment nog lang niet stabiel genoeg is om dit soort nieuwsberichten op te vangen. In theorie staat Bitfinex namelijk helemaal los van de Bitcoin en Ethereum munten ondanks dat je deze wel via de site kan kopen.

Mobiele versie afsluiten