Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers duikt onder de $ 10.000

Het nieuws dat China misschien een ban gaat opleggen op cryptomunten komt heel hard aan. Alle cryptomunten lijken gecrasht te zijn en staan diep in het rood. De Bitcoin die eerst nog heel hard aan het vechten was om boven de $ 10.000 te blijven zakt er nu onder. Met een verlies van 10,79% in de laatste 24 uur staat de munt op $ 9915.

Toch is er wel alweer een klein teken van leven voor de Bitcoin. De munt dook vandaag zelfs al even naar de $ 9,714. Dit is een nieuw dieptepunt in 2018, maar daar lijkt de munt even weer afstand van te doen. Volgens de data van BPI zou dit dieptepunt het laagste niveau van de Bitcoin sinds 1 december zijn.

Op dit moment van schrijven verwachten analisten dat het echt alle kanten op kan gaan met de Bitcoin. De prijs zou naar beneden kunnen duiken of juist omhoog. Het zal vooral afhankelijk gaan zijn van verdere ontwikkelingen in Zuid-Korea en China. De totale markt van cryptomunten wist sinds gisteren alleen al $ 200 miljard in waarde te verliezen.

Wat is de oorzaak van de mega correctie?

De oorzaak ligt hem vooral in China en Zuid-Korea. Beide landen hebben aangegeven strenger op te treden tegen beleggers in cryptomunten. Beleggers zouden veel beter gescreened worden. Maandag kwam er zelfs een memo naar buiten dat China mogelijk de markt compleet dicht zou gooien. Als gevolg hierop brak er paniek uit op de cryptomarkt.

Beleggers uit China besloten massaal hun munten te verkopen. Koreanen konden de onzekerheid niet goed aan en verkochten hun munten uit angst voor een ban. Als gevolg van de grote daling in de koers volgde direct het mainstream publiek. Het publiek dat was ingestapt in de hoop snel geld te verdienen. Helaas zorgt dit wel voor een flinke daling van alle koersen. Vooral omdat het mainstream publiek niet afwacht en direct verkoopt.

Sommige beleggers voelen de druk van de Bitcoin

Er zijn genoeg beleggers in Bitcoin die nu pas echt druk voelen. Ze hebben in december nog een munt gekocht voor ruim $ 19.000 met het idee dat deze zal stijgen naar $ 40.000. Alleen nu is hun geld voor de helft minder waard geworden. Voor deze beleggers zal de druk extra groot worden nu de koers blijft dalen.

Toch kan een kleine breakout er straks weer voor zorgen dat er weer flink wat beleggers instappen. Beleggers die weer vertrouwen krijgen en meeliften op de koers die stijgende is. Het is alleen afwachten wanneer het officiële dieptepunt voor de Bitcoin en andere cryptomunten bereikt is.

Mobiele versie afsluiten