Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers duikt onder de $ 6.500

Vanmiddag brak het punt aan dat de Bitcoin koers onder de $ 6.500 dook. Dit was nog niet de ergste correctie want op dit moment van schrijven staat de koers nog maar op $ 6.329. Met een verlies van 3,8% duikt de koers steeds verder weg richting de gevreesde $ 6.000. Het volgende steunpunt voor de munt is $ 6.000. Als de koers dit punt bereikt moeten we vrezen voor $ 5.000.

De afgelopen weken stonden vooral in het teken van een rustige koers voor de Bitcoin. De oorzaak was dat er te weinig beleggers ingestapt waren. Dit zagen we niet alleen bij de Bitcoin, maar ook bij andere cryptomunten. De afgelopen twee maanden zijn er gewoon te weinig beleggers die investeren. Na een tijd van relatieve rust zien we meestal dat de koers vreemde sprongen maakt. Dit kan omhoog of omlaag zijn. In dit geval vloog de koers van de Bitcoin omlaag.

Ondanks dat het er op dit moment misschien heel negatief uitziet is de Bitcoin nog niet op het 2014 punt terecht gekomen. De Bitcoin begon de correctie zone op $ 19.900. Als de munt daalt naar $ 6.000 dan hebben we het over een correctie van 69%. In 2014 toen de Bitcoin een grote crash beleefde was er meer dan 80% waardeverlies. Uiteindelijk kwam de munt hier veel sterker uit en de verwachting is dat het opnieuw gaat gebeuren. De verwachting is nog wel dat de Bitcoin de $ 5.000 aantikt voor het herstel gaat beginnen.

Grote volumes aan beleggers zijn noodzakelijk

Om de Bear cirkel te verbreken zijn er wel meer beleggers nodig. Alleen een grote volume kopers kan ervoor zorgen dat de daling stopt en de koers weer gaat stijgen. Toch is het onwaarschijnlijk dat de Bitcoin weer super hard gaat stijgen in een paar weken tijd zoals vroeger. Hier is het helaas de markt niet meer voor. Stijgingen van 50% tot 100% gaan we dus niet meer zo snel zien.

Er zullen beleggers zijn die de markt eerst liever willen gaan afwachten. Grote beleggers zullen misschien zelfs pas in het vierde kwartaal van 2018 instappen. Hierdoor is een drop naar de $ 5.000 regio niet geheel ondenkbaar. Er zijn analisten die denken dat rond de $ 5.000 er een soort vlakke lijn ontstaat met weinig beweging. Eigenlijk hetzelfde als we twee weken terug zagen. Als die voorbij is zien we weer een stijging.

De grootste veldslagen zullen vooral vallen bij de kleine munten. Ze worden meegetrokken met de grote cryptomunten die onderuit gaan. Ethereum en Ripple zijn daardoor grote slachtoffers van de correctie die nu plaatsvindt.

Mobiele versie afsluiten