Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers duikt onder de $ 7600

Ondanks dat er gisteren nog een kleine opleving was die de Bitcoin toch weer boven de $ 8.000 bracht lijkt dit nu voorbij te zijn. De Bitcoin koers duikt vandaag onder de $ 7.600 en de cryptomarkt zelf wordt hierin meegetrokken. Op dit moment van schrijven is de Bitcoin nog maar $ 7.440 waard. Het lijkt erop dat er een nieuwe uitverkoop gestart is.

Voor het eerst sinds 19 maart staat de Bitcoin weer onder de $ 7.600. Er lijkt echt nog geen vooruitgang in de koers te zitten. Een dag geleden was er nog een flinke opleving en steeg de munt zelfs even naar de $ 8.150. Helaas lijkt hier nu niet meer veel van over te zijn.

Bitcoin futures zorgen voor prijsdaling

Volgens analisten zijn er verschillende oorzaken waarom de munt weer enorm in prijs zakt. Afgelopen nacht steeg het aantal verkopende beleggers enorm. Mogelijk heeft dit te maken met de futures markt van de Bitcoin. De afgelopen 24 uur zijn hier namelijk records verbroken en hier merkt de munt nu het effect van.

Extra opvallend is dat we aan het begin van het jaar het juist een positieve ontwikkeling vonden dat er Bitcoin futures kwamen. Zo zouden beleggers de munt beter weten te vinden. Helaas lijken de futures niet zo’n groot succes te zijn want ze zorgen juist voor een volatiele markt.

In het begin zorgde de futures verkopen inderdaad voor een stijging doordat er meer geld in de munt gestopt werd. Maar ondanks dat de volumes aan beleggingen toenamen zorgde het vooral voor een negatieve impact op de markt. Tot nu toe lijkt de markt nog geen voordeel te halen uit de handel in futures.

Markt gaat mogelijk niet op korte termijn herstellen

Helaas was er de afgelopen week nog meer slecht nieuws. Na een ban van Google kwam ook Twitter met het nieuws dat ze advertenties voor cryptomunten gaan verbieden. Op 27 maart kondigde analisten van CCN aan dat de markt ook op het korte termijn niet gaat herstellen. De correcties kunnen zeker nog wel een paar weken aanhouden laten de analisten van CCN weten.

Toch was er vandaag ook positief nieuws zoals in ons andere artikel te lezen is. Bill Barhydt verwacht namelijk dat er binnenkort hedge funds gaan instappen. Deze zullen zorgen voor een enorme boost en de Bitcoin weer als vanouds records laten verbreken.

Mobiele versie afsluiten