Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers duikt onder $ 8.000, maar hersteld

Gisteren hadden analisten al de verwachting dat de Bitcoin koers onder de $ 8.000 zou gaan zakken. Volgens verschillende analisten was het een kwestie van tijd. Als dit ging gebeuren zouden we een nieuwe uitverkoop kunnen verwachten en kon de Bitcoin zelfs richting de $ 6.000 gaan.

Toch lijkt een nieuwe doomsday uitgesteld te worden. Gisteren dook de munt al onder de $ 8.000. Om kwart voor 12 Nederlandse tijd noteerde de munt zelfs de $ 7.872. Maar daarna schoot de munt als een racket omhoog. De munt sloot de dag daardoor boven de $ 8.000 af met een koers van $ 8.060. Er leek dus nog een beetje hoop te zijn. Maar analisten hadden al voorspelt dat de munt naar de $ 8.700 moest gaan om een nieuwe correctie te voorkomen.

Een nieuwe correctie zat er daardoor al snel in en vanmiddag ging de munt weer hard naar beneden. De laagste koers die tot dit moment van schrijven gemeten werd was $ 7.758. Dit was nog lager dan de laagste koers die gisteren genoteerd werd. Gelukkig voor beleggers was het maar van een tijdelijke duur. Verschillende beleggers zagen de daling toch als een aanknopingspunt om nu cryptomunten te kopen. Tegen het einde van de middag noteerde de Bitcoin een koers van $ 8.087. Dit is zelfs een kleine winst vergeleken met gisteravond.

Op dit moment schommelt de koers een beetje heen en weer tussen de $ 8.040 en $ 8.090. Het is wel een goed teken dat de Bitcoin alweer zo snel uit het dal klom en weer boven de $ 8.000 uitkwam. Alleen of dit de deur open gaat zetten naar een stijging richting de $ 9.000 is nog maar zeer de vraag.

Een stijging zou wel mogelijk kunnen zijn

Toch zien verschillende analisten wel positieve tekens in de grafieken van de Bitcoin. Het is goed nieuws dat de Bitcoin zo snel weer hersteld is van de dip onder de $ 8.000. Als de Aziatische markt straks echt wakker wordt zou dit voor een verdere stijging kunnen zorgen.

Er zijn analisten die heel voorzichtig proberen te voorspellen dat de Bitcoin misschien wel richting de $ 8.300 gaat. Toch zijn er wel analisten denken dat dit minder eenvoudig is dan je zou verwachten. Vooral als de munt hoger gaat stijgen in waarde is er veel weerstand. De grootste weerstand ligt rond de $ 9.000. Dit is een stand die de munt voorlopig niet gaat halen als het aan de analisten ligt. Maar het zou al positief zijn als de Bitcoin boven de $ 8.000 kan blijven.

Mocht de Bitcoin toch weer opnieuw onder de $ 8.000 duiken dan zit een daling richting de $ 7.240 er zeker in. Dit was nog op 18 maart het laagste punt voor de Bitcoin. Als dit gebeurt worden de deuren zelfs opengezet naar een daling richting de $ 6.600. Maar een daling lager dan $ 6.000 zien analisten niet gebeuren. Er zijn een hoop beleggers die op $ 6.000 van plan zijn om weer in te stappen en te profiteren van nieuwe stijgingen.

Mobiele versie afsluiten