Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers heeft het even zwaar

Twee dagen geleden stond de Bitcoin koers nog op een hoogtepunt van $ 17.631. Daarna zakte de munt al snel weg naar $ 17.000 en op dit moment van schrijven staat de koers op $ 16.548. De koers lijkt zich na gigantische prijsstijgingen even te herstellen en te stabiliseren.

Ondanks de lage stand staat de Bitcoin koers nog wel op een winst voor vandaag. Toch gaat het om een kleine winst vooral vergeleken met de afgelopen weken waarbij er honderden dollars aan winst gemaakt werd in slechts een paar dagen tijd.

Een oorzaak waarom de Bitcoin even iets minder hard stijgt lijkt te maken te hebben met concurrentie. Andere cryptomunten rond de Bitcoin lijken ineens een stuk sneller te stijgen. Ethereum wist 24 uur geleden een nieuw record neer te zetten van $ 747. Dit record werd neergezet na een stijging van 12%. Bitcoin Cash wist ook met 24% in waarde te stijgen en Ripple zetten vandaag zelfs een winst van 80% neer.

Bellegers kiezen voor munten die wat goedkoper zijn

Een andere reden waarom er minder in de Bitcoin belegd wordt heeft natuurlijk te maken met de enorme waarde van de munt. De Bitcoin is voor veel mensen onbereikbaar geworden. Puur omdat er zoveel geld moet worden neergelegd om één munt te kopen. Beleggers met een minder groot budget gaan daarom op zoek naar munten die wat goedkoper zijn in aanschaf.

Maar de kleine correctie in de prijs van de Bitcoin kan ook beleggers aantrekken. Beleggers die eerst de boot misgelopen hebben en bedachten dat ze nog wel even kunnen instappen. De prijs analyses tonen aan dat er een kans is dat de koers verder corrigeert. Dit zou weer nieuw publiek kunnen trekken die goedkoop willen beleggen in de Bitcoin. Een correctie richting $ 15.884 is namelijk niet uitgesloten.

Aan de andere kant zou het ook kunnen dat de Bitcoin koers zich weer gaat herstellen. De munt zou richting de $ 17.746 kunnen gaan. Als dat gebeurd staat de deur open om de $ 19.697 te halen. Het is dan mogelijk dat het jaar wordt afgesloten met de psychologisme $ 20.000.

Mobiele versie afsluiten